Back to all First jobs

Thumb

First Job

Bruxelles

SPF Finances - FOD Financiën

82 Fiscaal controleurs

Company description


De FOD Financiën heeft een enorme variatie aan verschillende diensten en levert een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Zo heb je de kans om je kennis en competenties optimaal aan te wenden in een job die jou ligt en waarmee je mee een verschil maakt in de samenleving. We geven onze medewerkers veel vrijheid in de uitoefening van hun vaardigheden.

Job description


Natuurlijk wil je een boeiende en uitdagende job. En nee, stilzitten is niks voor jou: jij wil jezelf ontwikkelen en doorgroeien binnen de organisatie waar je werkt. Maar elke dag uit werken gaan enkel en alleen voor die loonbrief aan het einde van de maand? Niet jij, jij wilt iets bijdragen aan de maatschappij, elke dag opnieuw het gevoel hebben dat wat je doet een verschil maakt. Als het even kan, met leuke collega’s die net zo gedreven zijn als jij. Waar wacht je dan nog op? Een functie als fiscaal controleur bij één van onze algemene administraties is je vast op het lijf geschreven:
 

- De samenleving beschermen, internationale handel bevorderen en meehelpen in de strijd tegen fraude en terrorisme? Een boeiende en uitdagende job met verantwoordelijkheid en een gevarieerd takenpakket? De wereld van de Douane en Accijnzen is zeker iets voor jou.
Ontdek jouw nieuwe job bij de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen.


- Je bent leergierig, kunt zelfstandig werken en fiscaliteit interesseert je? Dan ben je misschien wel de ideale fiscaal controleur voor de Algemene Administratie van de Fiscaliteit van de FOD Financiën.
Ontdek jouw nieuwe job bij de Algemene Administratie van de Fiscaliteit.


- De Algemene Administratie van de Inning en de Invordering zoekt jou! Hoezo? Simpel: wij zijn op zoek naar ambitieuze teamspelers die onze verschillende diensten komen versterken en zo bijdragen aan de maatschappij. Ben jij een kennisspons en wil je je detectiveskills ontwikkelen?
Dan kan je zeker een carrière uitbouwen binnen onze Invorderings- of Inningsteams!
Ontdek jouw nieuwe job bij de Algemene Administratie van de Inning en de Invordering.


- Wil je mee de strijd aangaan tegen de fiscale fraude? Dan kan je bij de Algemene Administratie van de Bijzondere Belastinginspectie je talent ontplooien!
Ontdek jouw nieuwe job bij de Algemene Administratie van de Bijzondere Belastinginspectie.


- 'I found a Treasure, a Treasury job'. De financiering van de economie heruitvinden, de bijhorende regelgeving opstellen of verbeteren, financiële fraude en financiering van terrorisme bestrijden: allemaal kernopdrachten van de Algemene Administratie van de Thesaurie. Net zoals de Staat vertegenwoordigen in Europese en internationale betrekkingen en de stabiliteit van België verzekeren tijdens een financiële crisis. Je komt er terecht in een dynamische, volledig digitale werkomgeving waar samenwerken en eigen verantwoordelijkheid opnemen centraal staan.
Ontdek jouw nieuwe job bij de Algemene Administratie van de Thesaurie.


Bij de uitoefening van deze functies kom je mogelijk in contact met het publiek.

Indien je voor jezelf nog een beter beeld van de functie wil vormen, bekijk dan een aantal getuigenissen van jouw toekomstige collega’s.

Searched Profile

Vereist diploma en ervaring op de uiterste inschrijvingsdatum:

 • OFWEL bezit je een van de volgende diploma's, zonder relevante professionele werkervaring:

Diploma van het hoger onderwijs (b.v. graduaat, professionele bachelor, kandidaat, academische bachelor) uitgereikt door een Belgische universiteit of een hogeschool na tenminste 2 of 3 jaar studie in het domein economie.

 

 • OFWEL bezit je een van volgende diploma's EN een relevante professionele werkervaring van minimum 2 jaar:

diploma van het hoger onderwijs van het korte type (basisopleiding van één cyclus, bv. : graduaat, professionele bachelor) met volledig leerplan of voor sociale promotie;
diploma van kandidaat/academische bachelor uitgereikt na een cyclus van tenminste twee jaar studie;
getuigschrift na het slagen voor de eerste twee studiejaren van de Koninklijke Militaire School;
diploma van zeevaartonderwijs van de hogere cyclus of van hoger kunst- of technisch onderwijs van de 3de, 2de of 1ste graad met volledig leerplan;
diploma van meetkundig schatter van onroerende goederen, van mijnmeter of van technisch ingenieur.

 

 • OFWEL bezit je een van volgende diploma's EN een relevante professionele werkervaring van minimum 3 jaar:

getuigschrift uitgereikt na het slagen "met vrucht" van een zesde leerjaar van het secundair onderwijs met volledig leerplan;
getuigschrift van hoger secundair onderwijs of bekwaamheidsdiploma dat toegang verleent tot het hoger onderwijs;
diploma uitgereikt na het slagen voor het examen bedoeld in art. 5 van de wetten op het toekennen van de academische graden;
diploma of getuigschrift van het hoger secundair onderwijs voor sociale promotie, afgeleverd na een cyclus van tenminste zevenhonderd vijftig lestijden.

Onder relevante professionele werkervaring verstaan we, afhankelijk van je diploma:
Een relevante professionele werkervaring van minstens 2 of 3 jaar binnen het domein boekhouding of fiscaliteit in minstens twee van onderstaande taken:

 • voorbereiden, controleren, indienen, innen of invorderen van de periodieke btw-aangiften of schulden en andere verplichte documenten voor btw (ICO, klantenlisting).
 • voorbereiden, controleren, indienen, innen of invorderen van de aangiften of schulden in de vennootschapsbelasting en/of in roerende voorheffing en/of in de bedrijfsvoorheffing en opmaak van de bijhorende inkomstenfiches,
 • voorbereiden, controleren, indienen, innen of invorderen van de aangiften of schulden in de personenbelasting en/of in de rechtspersonenbelastingen/ of belasting van de niet-inwoners,
 • voorbereiden, controleren, opmaken, innen of invorderen van aangiften of schulden van douane- en accijnsheffingen, btw en andere douanedocumenten,
 • voorbereiden, controleren, indienen, innen of invorderen van aangiften van registratie-, hypotheek-, successierechten of onroerende voorheffing (KI), 
 • voorbereiden, controleren, indienen, innen of invorderen van aangiften in de internationale fiscaliteit op het gebied van btw en/of directe belastingen
 • inboeken van aankoop-, verkoop-, financiële en diverse verrichtingen,
 • voorbereiden of neerleggen van de balans en jaarrekening,
 • opvolgen debiteuren- en crediteurenbeheer,
 • behandelen en oplossen van geschillen, advies geven in belasting- en patrimoniumaangelegenheden, accijnzen, andere taxen of bij belastingschulden, (zoals bv. belastingplichtigen bijstaan/begeleiden/vragen beantwoorden bij het nakomen van hun fiscale verplichtingen, belastingplichtigen vertegenwoordigen tijdens een fiscale controle, bijstand verlenen in fiscale geschillen).

 

We offer

Loon
Minimum aanvangswedde: 1.790,91 EUR netto maandelijkse wedde (29.255,76 EUR - bruto jaarsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, reglementaire toelagen niet inbegrepen).

Voordelen

 • mogelijkheid tot het verwerven van een tweetaligheidspremie
 • uitgebreid opleidingsaanbod (te volgen tijdens de werkuren)
 • voordelige hospitalisatieverzekering
 • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
 • voordelen en interessante aanbiedingen via de Benefits@work-kaart
 • mogelijkheid voor een fietsvergoeding
 • allerlei sociale voordelen
 • gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
 • bedrijfsrestaurant tegen democratische prijzen
 • mogelijkheid tot validatie van relevante werkervaring
 • mogelijkheid tot telewerk en/of satellietwerk
 • 26 verlofdagen per jaar
 • glijdende werkuren in een 38-uren week.
Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  Bachelor über Rosetta-Vertrag

  SPF Finances - FOD Financiën First Job
  1030 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time
 • =job.status_text

  70 Juridisch dossierbeheerders

  SPF Finances - FOD Financiën First Job
  1030 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time