Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussels

Departement Mobiliteit en Openbare Werken

beleidsmedewerker basisbereikbaarheid

Company description

Mobiliteit en Openbare Werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) is één van de 9 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. MOW staat op een duurzame manier in voor een veilige, vlotte en slimme mobiliteit en voor het geïntegreerd en efficiënt beheren en realiseren van infrastructuur ten dienste van maatschappij en economie in Vlaanderen.

Job description

De functie van beleidsmedewerker basisbereikbaarheid situeert zich binnen de afdeling Beleid van het departement. Je komt terecht in het team duurzaam personenmobiliteit. Dit team werkt een duurzaam mobiliteitsbeleid uit voor geregeld en ongeregeld personenvervoer. Je werkt mee aan het EU-project DIGNITY.  

Als beleidsmedewerker basisbereikbaarheid ondersteun je de beleidsbepalers bij de beleidsvoorbereiding inzake basisbereikbaarheid om zo goed onderbouwde en kwaliteitsvolle beleid(splannen) te leveren die politiek en/of maatschappelijk gedragen kunnen worden. Vervolgens sta je mee in voor zowel de implementatie van het beleid / de beleidsplannen als voor de opvolging van de beleidsuitvoering (monitoring) en de beleidsevaluatie.

Je treedt op als schakelfiguur tussen het EU-project (DIGNITY) en het Vlaams pilootproject (de mobiliteitscentrale) waarbij je een waaier aan taken zal opnemen:

 • Je denkt mee op conceptueel vlak en geeft advies aan de verschillende betrokken partijen
 • Je geeft de regelgeving inhoudelijk mee vorm en concretiseert de implementatie ervan
 • Je schrijft beleidsvoorbereidende nota’s en stelt beleidsdocumenten op
 • Je beantwoordt de parlementaire vragen
 • Je maakt presentaties, woont vergaderingen bij, neemt deel aan/organiseert – formeel en informeel – overleg
 • Je bereidt de onderzoekdossiers voor en volgt deze verder op. Hierbij schakel je vlot tussen het EU-project en Vlaams pilootproject.
 • Je staat in voor de nodige administratie waaronder rapportering en financiële opvolging,

Voor al deze taken werk je niet alleen nauw samen met je collega’s van het team duurzaam personenmobiliteit, maar ook met andere collega’s binnen de afdeling Beleid en binnen de andere afdelingen van het departement. Je zal ook samenwerken met de agentschappen (in het bijzonder De Vlaamse Waterweg) van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken. 
Overleg met de diverse beleidsdomeinen en bestuursniveaus en de sector is daarbij belangrijk.

Searched Profile

 • Je hebt een masterdiploma.
 • Ervaring met beleid en/of Europese projecten vormen een sterke troef.
 • Relevante werkervaring is een pluspunt, maar laatstejaarsstudenten (schooljaar 2019-2020) komen ook in aanmerking.
 • Je bent bereid om op geregelde tijdstippen een meerdaagse zending naar het buitenland te doen.
 • Relevante werkervaring of kennis in volgende aspecten vormen een pluspunt: affiniteit met regelgeving en vertrouwdheid met beleidsvoorbereidend werk.
 • Je hebt een zeer goede kennis Engels, zowel schriftelijk als mondeling.

We offer

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – halftijds contract bepaalde duur (raming september 2022) – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk. 
Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal 3.268,73  euro voor een voltijdse betrekking (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden. 
Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Apply for this job

Articles you may want to read