Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussels

Departement Mobiliteit en Openbare Werken

beleidsondersteuner Europese samenwerking

Company description

Mobiliteit en Openbare Werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) is één van de 9 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. MOW staat op een duurzame manier in voor een veilige, vlotte en slimme mobiliteit en voor het geïntegreerd en efficiënt beheren en realiseren van infrastructuur ten dienste van maatschappij en economie in Vlaanderen.

Job description

Vlaanderen ligt in het hart van de Europese Unie en het Europese transportnetwerk (TEN-T). De Europese Commissie heeft ambitieuze plannen opgemaakt om tegen 2030 tot een eengemaakt transportkernnetwerk te komen. Voorts liggen er nog heel wat plannen op tafel in het kader van de European Green Deal en het herstel en de relance van het Europese continent na de huidige coronacrisis. Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken werkt actief mee aan het Europese transportbeleid en is bijgevolg op zoek naar een nieuwe collega die ondersteuning biedt aan het buitenlandbeleid van het Departement, in het bijzonder de EU werking.

Jouw takenpakket:

 • Je biedt ondersteuning aan de teams die instaan voor de opvolging van het Europese transportbeleid. Het TEN-T-beleid en de financiering daarvan via verschillende subsidieprogramma’s waaronder CEF zullen daarbij primeren
 • Je staat in voor de voorbereiding van vergaderingen, workshops, infodagen, werkbezoeken en zendingen.
 • Je biedt administratieve ondersteuning aan de betrokken teams: verslaggeving van vergaderingen, consolidatie van insteken en standpunten, verzameling van data, opvolging van actiepunten, opmaak van statusrapporteringen, …
 • Je beheert functionele mailboxen, SharePoint pagina’s en andere relevante digitale werkomgevingen (intern en extern).
 • Je fungeert als een aanspreekpunt voor de algemene EU werking en biedt eerstelijnsbijstand bij externe vragen rond Europese subsidiemogelijkheden (loketfunctie).
 • Je begeleidt Vlaamse projectpromotoren die een subsidiedossier wensen in te dienen onder de Connecting Europe Facility of een ander subsidieprogramma.
 • Je coördineert de Vlaamse input voor Europese bevragingen omtrent relevante infrastructuurparameters en transportstromen (o.a. TENtec).
 • Je staat in voor de opmaak van nieuwsbrieven, het bijwerken van de Vlaamse CEF website http://mow.vlaanderen.be/cef en andere communicatiemiddelen van de betrokken teams.

Meer info over het takenpakket en de organisatie vind je in het uitgebreide selectiereglement dat je kan terugvinden op https://www.bouwmeeaanvlaanderen.be/?id=53&vac=6872

 

Searched Profile

 • Je hebt een bachelor diploma, bij voorkeur in de richting communicatiemanagement, office- of bedrijfsmanagement.
 • Je hebt een goede kennis van het Engels en het Frans (mondeling/schriftelijk).
 • Je beschikt over een goede operationele computerkennis (MS Office) en kan vlot overweg met samenwerkingstoepassingen zoals Sharepoint.
 • Je bent proactief ingesteld en durft initiatief te nemen.
 • Je hebt een gezonde dosis zelfstandigheid en de wil om nieuwe materie aan te leren.
 • Je communiceert vlot en bent samenwerkingsgericht.
 • Affiniteit met het Europees beleid en/of transport en infrastructuur en/of ervaring in onderstaande zaken vormen een pluspunt.
 • Ervaring met projectwerking Ervaring met beheer van websites en digitale werkomgevingen is een pluspunt.

 

We offer

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract bepaalde duur van 1 jaar, met kans op verlenging (bij voorkeur starten op 1/1/2021) – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk 

Je bruto salaris bedraagt minimaal € 2.419,99 (0 jaar ervaring - salarisschaal B111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden. 

Apply for this job

Articles you may want to read