Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussel

Nationale Bank van België

Boekhoudkundig bediende (V/M/X) - bachelor

Company description

De Nationale Bank van België (NBB) is een autonome naamloze vennootschap die sinds 1999, samen met alle andere centrale banken in de eurozone en de Europese Centrale Bank (ECB), deel uitmaakt van het Eurosysteem. De NBB is dus mede verantwoordelijk voor het monetair en macroprudentieel beleid.

Voor onze dienst Boekhouding zijn we op zoek naar een boekhoudkundig bediende.

De dienst Boekhouding is verantwoordelijk voor het omzetten van het globale operationeel beheer van de Bank naar financiële informatie. Hij waakt over de betrouwbaarheid en de juistheid van de financiële en beheersinformatie die meegedeeld wordt aan het management van de Bank, haar aandeelhouders, de ondernemingsraad en de ECB. Hij zorgt voor het opstellen van de financiële rapportering van de Bank, in haar hoedanigheid van beursgenoteerde naamloze vennootschap en als Centrale Bank die deel uitmaakt van het Eurosysteem, waarvan de resultaten van de “seigniorage" worden verdeeld onder de Nationale Centrale Banken.

De dienst is ook verantwoordelijk voor de centralisatie van de gegevens die afkomstig zijn van de boekhoudkundige componenten van de verschillende softwarepakketten die door de Bank worden gebruikt. Hij beheert ook de schema’s, de boekhoudplannen en de modules van het softwarepakket Oracle E-Business Suite, alsook de module Accounting Manager van de Wall Street Suite (FinanceKit) software. Hij waakt tevens over het respecteren van de fiscale verplichtingen van de Bank (Vennootschapsbelasting en BTW).

Job description

 • je stelt, in samenwerking met de collega’s van de sectie, de resultaten van de Bank op teneinde een consistente en kwaliteitsvolle financiële en statistische rapportering te waarborgen waarop de analyse van de evolutie van de resultaten van de Bank en haar financiële structuur gebaseerd is
 • je wisselt financiële informatie uit met de ECB, vooral in de context van de berekening van de monetaire inkomsten
 • je past de boekhoudkundige en fiscale beginselen en reglementering toe en help mee de fiscale aangifte van de Bank op te maken
 • je werkt mee aan de realisatie van specifieke studies en terugkerende ramingen
 • je beheert mee het rekeningstelsel van de Bank.

Searched Profile

 • beschikken over een goede kennis van Office toepassingen (Access, Excel, PowerPoint) en bereid zijn om een grondige kennis te verwerven van de boekhoudtoepassing (Oracle)
 • in het bezit zijn van een bachelordiploma uit een boekhoudkundige richting
 • bereid zijn om te investeren in een domein dat alle activiteiten van een centrale bank behelst
 • vertrouwd zijn met financiële zaken
 • nauwkeurig en nauwgezet zijn
 • zich kunnen integreren in een team en goed samenwerken
 • een goede kennis hebben van de tweede landstaal en van het Engels.

We offer

Om het beste uit onze medewerkers te halen, willen we ze ook het beste geven. Dus bieden we een aantrekkelijk martktcomform salaris, passend bij onze maatschappelijke rol. We streven naar een goede balans tussen werk en privé, zodat onze mensen de rust en inspiratie vinden om in hun werk te kunnen excelleren en hun expertise ten volle kunnen benutten. En we hebben moderne, flexibele arbeidsvoorwaarden en talrijke opleidingsmogelijkheden waarmee we inspelen op de behoeftes van onze diverse medewerkers.

Voor een volledig overzicht van onze arbeidsvoorwaarden, klik dan hier

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  JUNIOR ACCOUNTANT

  ARAG SE - BRANCH BELGIUM First Job
  1050 Ixelles
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time
 • =job.status_text

  JUNIOR ACCOUNTANT

  ARAG SE - BRANCH BELGIUM First Job
  1050 Ixelles
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time