Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussels

Departement Mobiliteit en Openbare Werken

Cost engineer

Company description

Mobiliteit en Openbare Werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) is één van de 9 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. MOW staat op een duurzame manier in voor een veilige, vlotte en slimme mobiliteit en voor het geïntegreerd en efficiënt beheren en realiseren van infrastructuur ten dienste van maatschappij en economie in Vlaanderen.

Job description

Als cost engineer gebruik je de wiskundige, wetenschappelijke en technische technieken en methodes uit het zogenaamde ‘cost engineering’ om alle mogelijke facetten van de inzet van tijd en geld te beheersen: kostenramingen, planningen, analyses, monitoring.

In deze functie word je, na een intensieve introductie en interne opleiding op de werkvloer, in de eerste plaats verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van conceptuele ramingsmodellen. Via deze modellen kunnen ontwerpers, projectingenieurs, investeerders e.a. op een gebruiksvriendelijke manier te weten komen wat de bouw of renovatie van een constructie zal kosten. De komende jaren wil de afdeling Algemene Technische Ondersteuning een ruim aanbod aan zo’n modellen ontwikkelen en ter beschikking stellen van haar klanten. 

Daarnaast zal je meewerken aan allerlei initiatieven voor het verzamelen, verwerken, analyseren en ontsluiten van data en informatie over de economische aspecten van het bouwen, onderhouden, herstellen en renoveren van infrastructuur. Samen met je collega’s denk en werk je mee aan de creatie van nieuwe tools en de verbetering van de bestaande instrumenten. Nu en dan zal je ook aan de slag gaan in diverse kortere projecten waarbij interne klanten prijstechnische ondersteuning verkrijgen.

Als cost engineer bij de afdeling Algemene Technische Ondersteuning kom je terecht in een team dat met beide voeten in de praktijk staat: aan de ene kant ondersteunen we klanten zoals het Agentschap Wegen en Verkeer, het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, De Vlaamse Waterweg, Lantis en De Werkvennootschap met expertise over prijstechniek en cost engineering door advies te verlenen over een brede waaier aan economisch-technische aspecten van het realiseren van wegen, fietspaden, kaaimuren, sluizen, bruggen, tunnels en zo veel meer. Aan de andere kant bouwen en beheren we zelf een innovatief online platform MEDIAAN met data en tools om analyses uit te voeren en informatie ter beschikking te stellen.

Searched Profile

 • Je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen bij voorkeur bouwkunde.
 • Relevante ervaring bij een opdrachtgever van investeringsprojecten, een advies- of ingenieursbureau of een aannemer/dienstverlener met betrekking tot de realisatie van infrastructuurprojecten en/of andere bouwprojecten strekt tot aanbeveling.
 • Je beschikt over kennis inzake civiele bouwkunde en bent op de hoogte over de realisatie van onder meer wegen, waterwegen, bruggen, kaaimuren en soortgelijke structuren.
 • Je hebt noties van de materie 'cost engineering': je hebt enige ervaring in de toepassing van wetenschappelijke principes en technieken in het kader van ramingen, kostencontrole, planning, en/of economische analyse.
 • Je hebt noties van statistische analyses.
 • Je kan goed overweg met MS Office, voornamelijk Excel.

We offer

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.812,79 (0 jaar ervaring - salarisschaal A121) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  financieel en HR data-analist

  Departement Mobiliteit en Openbare Werken First Job
  1000 Brussels
  This job has multiple locations
  Study level: Master Regime: Full Time
 • =job.status_text

  specialist prijsadvies

  Departement Mobiliteit en Openbare Werken First Job
  1000 Brussels
  This job has multiple locations
  Study level: Master Regime: Full Time