Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brugge

Agentschap Wegen en Verkeer

districtschef

Company description

Mobiliteit en Openbare Werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) is één van de 9 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. MOW staat op een duurzame manier in voor een veilige, vlotte en slimme mobiliteit en voor het geïntegreerd en efficiënt beheren en realiseren van infrastructuur ten dienste van maatschappij en economie in Vlaanderen.

Job description

De functie van districtschef situeert zich binnen de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen. Zij zijn verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen van hun provincie.

Als districtschef ben je betrokken bij alles wat er op de aan jou toegewezen gewest- en autosnelwegen gebeurt.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Je formuleert en handhaaft adviezen en vergunningen die onze ruimtelijke ordening en mobiliteit ten goede komen. Je komt hiervoor in contact met verschillende stakeholders zoals lokale besturen, provincie, architecten, bedrijven...
  • Je leidt de beheers- en onderhoudstaken voor de wegen en fietspaden in 'jouw gebied' in goede banen. Je coördineert bij winterweer de mensen en het materieel om de wegen en fietspaden sneeuw- en ijsvrij te maken en je organiseert bij plotse schade de noodherstellingen aan de weg. Hiertoe word je sporadisch ook ingeschakeld in een permanente wachtdienst. 
  • Je wordt bijgestaan door je team bestaande uit een collega districtschef, wegentoezichters, administratieve medewerkers en in sommige gevallen arbeiders. Je stuurt deze mensen aan, volgt hun prestaties op en zorgt voor een optimale taakverdeling. 

Jouw standplaats is Brugge. Mogelijks krijg je binnen enkele jaren meerdere districten toegewezen.

Lees meer over het takenpakket, de afdeling en de selectieprocedure in het selectiereglement dat terug te vinden is op volgende site:https://bouwmeeaanvlaanderen.be/?id=53&vac=7014. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Searched Profile

  • Je hebt een masterdiploma bij voorkeur industriële wetenschappen optie bouwkunde of een andere master in een technische richting.
  • Ervaring in het aansturen en gericht inzetten van mensen in een organisatie is een troef. Gemotiveerde schoolverlaters komen ook in aanmerking.
  • Relevante ervaring in de wegenbouw of met het vergunningenbeleid Ruimtelijke ordening/Omgevingsvergunning is een pluspunt.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Jouw technische competenties

Je hebt kennis van de technische voorschriften en regelgeving, gangbaar voor de wegenbouw in het Vlaamse Gewest (Standaardbestek 250), wetgeving op overheidsopdrachten, verkeersreglementering, vergunningen, Ruimtelijke ordening… of bent bereid dit op korte termijn te verwerven.

We offer

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. 

Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto salaris bedraagt minimaal € 3.268,73 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden. 

Apply for this job

Articles you may want to read