Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussel

Toerisme Vlaanderen

Financieel medewerker

Company description


Bij de Vlaamse overheid vind je jobs in allerlei vakgebieden. Zorgen voor veilige wegen, de natuur of onderwijs voor iedereen, het zijn maar enkele van onze taken. Samen met je collega's geef je elke dag het beste van jezelf, in een job die een verschil maakt in de maatschappij.

Als starter krijg je bij de Vlaamse overheid de kans om je talent in te zetten in een job met een maatschappelijke meerwaarde in een moderne werkomgeving. Dankzij een divers ontwikkelingsaanbod, kan je bovendien groeien in je job.

We hebben vacatures voor uiteenlopende profielen. 

Job description

 

Ben je analytisch ingesteld en werk je graag met cijfers en tools om tabellen en rapporten met budgetten te analyseren? Heb je oog voor details en neem je zelf initiatieven om correct werk af te leveren? Dan ben jij misschien wel de financieel medewerker die wij zoeken!

Als financieel medewerker maak je deel uit van een team dat tal van financiële en budgettaire processen opvolgt en beheert. Dit houdt onder andere in dat je verantwoordelijk bent voor het opmaken van vorderingen, het opvolgen van de ontvangsten en het versturen van betalingsherinneringen. Daarnaast verricht je ook het uitvoerende en ondersteunend werk om tot een correcte boekhouding en rapportering te komen.
Van een financieel medewerker verwachten we ook dat zij/hij het initiatief neemt om (op basis van tabellen, rapporten en tools) nieuwe rapporten te ontwerpen, fouten te corrigeren en processen te verbeteren. In het kader van deelname aan vergaderingen en het voorzien van opleidingen aan collega's, verwachten we van een financieel medewerker een open en vlotte communicator.

Je werkt nauw samen met de Business Partner Financiën binnen Toerisme Vlaanderen en het Dienstencentrum Boekhoudkantoor (de centrale boekhoudkundige dienstverlener binnen de Vlaamse overheid.

Lees meer over de functie in het selectiereglement dat je als bijlage terugvindt op vlaanderen.be/vacatures. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

 

 

 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur in de graad van deskundige met bijhorende salarisschaal B111. Op https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
 • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
 • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar.
 • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen

Searched Profile

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan onderstaande voorwaarden:

1) Je hebt een bachelordiploma in een financiële of economische richting.
 
OFWEL

1) Je hebt een diploma secundair onderwijs.

EN

2) Je hebt minimaal 3 jaar functierelevante ervaring in een financiële functie.
 

Diploma

Bachelor of gelijkgesteld

We offer

Lees meer over het salaris op vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  Sociaal inspecteur (m/v/x)

  Selor First Job
  1000 Brussels
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time
 • =job.status_text

  Inspecteur Social (m/f/x)

  Selor First Job
  1000 Brussels
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time
 • =job.status_text

  Beheerscontroleur (m/v/x)

  CPAS/OCMW First Job
  1000 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time
 • =job.status_text

  IT-profielen

  SPF Finances - FOD Financiën First Job
  1030 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time