Back to all First jobs

Thumb

First Job

SINT-NIKLAAS

Niko Group

Fixed Assets & Cost Accountant

Company description

Niko ontwerpt elektr(on)ische oplossingen die gebouwen beter laten werken voor iedereen die erin leeft en werkt. Door minder energie te verbruiken, lichtcomfort en veiligheid te verhogen en door alle toepassingen naadloos te laten samenwerken. Gebouwen met Niko zijn efficiënter, laten zich controleren vanop afstand en interageren binnen grotere ecosystemen.
 

Niko is een Belgisch familiebedrijf uit Sint-Niklaas met 750 werknemers en 10 Europese vestigingen.

Wij stellen ons elke dag slechts één vraag: Hoe kunnen we gebouwen beter laten werken voor jou?

Job description

Je maakt deel uit van het Niko controlling departement binnen de financiële afdeling, een enthousiast team van 6 collega’s.

Hierin ben jij verantwoordelijk voor de boekhoudkundige verwerking van de vaste activa (zowel materiële als immateriële activa) binnen de verschillende Niko entiteiten. Daarnaast, als cost accountant voor onze productieafdeling in Sint-Niklaas, werk je nauw samen met de operations business controller. 

Hierbij een greep uit jouw verantwoordelijkheden:

Je boekt aan- en verkopen van vaste activa in het boekhoudsysteem, berekent de afschrijvingen, houdt het gedetailleerde overzicht bij van activa en hun gecumuleerde afschrijving, onderzoekt mogelijke veroudering van vaste activa en boekt buitengebruikstellingen. Je boekt tijdelijke vaste activa over naar definitieve vaste activa waar nodig.
Je voert periodieke beoordelingen uit voor bijzondere waardevermindering van immateriële vaste activa. Op basis van je analyses, adviseer je het management of vaste activa verwijderd dienen te worden.

  • Je staat in voor de rapportering met betrekking tot vaste activa, zorgt voor opmaak en controle van het budget in samenwerking met de verschillende business controllers.
  • Je helpt mee aan de maandelijkse afsluiting
  • Je berekent de artikel kostprijzen in SAP
  • Je werkt actief mee aan de verbetering van onze processen en de implementatie van optimalisatieprojecten.

Searched Profile

  • Je bent net afgestudeerd met een bachelor diploma in Accountancy.
  • Naast je analytische geest, word je vooral gekenmerkt door je nauwkeurigheid en oog voor detail. Je werkt efficiënt en helpt je collega's spontaan waar nodig.
  • Je bent IT-minded en kan vlot overweg met Excel.

We offer

Een mooi salaris, aangevuld met extralegale voordelen, vormt slechts de basis van ons aanbod. Wat minstens even belangrijk is, is dat je terechtkomt in een solide bedrijf met een duidelijke toekomstvisie. In een no-nonsense bedrijf dat doet wat het zegt, en zegt wat het doet. In een bedrijf dat nooit stilstaat, maar voortdurend nieuwe kwaliteitsoplossingen lanceert. In een bedrijf met toffe, open collega’s op wie je kunt bouwen. Kortom, in een bedrijf dat je ten volle ondersteunt en uitdaagt.

Apply for this job

Articles you may want to read