Back to all First jobs

Thumb

First Job

Bruxelles

SPF Finances - FOD Financiën

Generieke bachelors voor de AA Fiscaliteit (startbaanovereenkomst)

Company description

Le Service Public Fédéral Finances gère les moyens qui satisfont aux besoins de notre vie en société. Grâce à notre travail, les impôts, droits et taxes sont récoltés de manière correcte et équitable. Nous veillons à ce que ces moyens soient répartis correctement pour réaliser des projets dont les citoyens peuvent profiter : infrastructures, prestations sociales, enseignement, etc.

De FOD Financiën heeft een enorme variatie aan verschillende diensten en levert een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Zo heb je de kans om je kennis en competenties optimaal aan te wenden in een job die jou ligt en waarmee je mee een verschil maakt in de samenleving. We geven onze medewerkers veel vrijheid in de uitoefening van hun vaardigheden.

Job description

Heb je een bacherlordiploma? Ben je leergierig, heb je oog voor detail en werk je graag met cijfers? Dan zoeken wij jou voor onze beheersdienst Particulieren (P) of KMO in Kortrijk, Oostende, Roeselare, Brugge, Ieper, Gent, Aalst, Sint-Niklaas, Antwerpen, Brasschaat, Turnhout, Mechelen, Leuven, Halle, Vilvoorde, Diest of Brussel bij de Algemene Administratie van de Fiscaliteit. Je krijgt een gerichte opleiding en training on the job door je collega’s om je te helpen bij het uitvoeren van deze taken:

 • Je behandelt en volgt fiscale dossiers op van A tot Z. Je werkt zelfstandig aan de opbouw van je dossier en gaat steeds op zoek naar de correcte informatie om je werk kwalitatief af te handelen. Je contacteert hierbij ook belastingplichtigen en je stelt documenten op zoals verslagen en pv’s. 
 • Je bent een teamspeler door je collega’s te helpen met hun dossiers. Je gaat graag de uitdaging aan om fiscale documenten door te lichten op zoek naar dat ene ontbrekende antwoord en je leert werken met de informaticatools die specifiek zijn voor de FOD Financiën. 
 • Je bent een go-to persoon voor belastingplichtigen en je kan vragen op een verstaanbare en duidelijke manier te beantwoorden, zowel in persoon, via telefoon, brief of mail.
 • Je organiseert je eigen werk en bepaalt samen met je chef en collega’s de prioriteiten. Jouw oog voor detail en ambitie om mee te helpen aan de doelstellingen van de dienst zorgen er voor dat je taken steeds klaar zijn binnen de afgesproken deadlines. Je werkt efficiënt en gaat kritisch om met je eigen werk.

Fiscaliteit is een materie die continu evolueert, en jij blijft graag op de hoogte van de nieuwste evoluties. Wij voorzien de cursussen, en jij doet aan kennisdeling binnen je team over de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw materie.

Searched Profile

Vereist diploma: 
Bachelor. Een diploma in het domein Economie is leuk meegenomen, maar is zeker niet vereist.

Gedragsgerichte competenties

 • Je analyseert gegevens gericht en beoordeelt informatie kritisch.
 • Je werkt autonoom en toetst verschillende alternatieven af om zo tot de beste oplossing te komen.
 • Je voelt je goed in een team: je creëert en bevordert de groepssfeer door je mening en ideeën te delen en door bij te dragen aan de oplossing van conflicten tussen collega's.
 • Je begeleidt interne en externe klanten op een transparante, integere en objectieve manier. Je geeft steeds een persoonlijke dienstverlening en je onderhoudt constructieve contacten.
 • Je bent onze ambassadeur: je handelt integer, in overeenstemming met de verwachtingen van de organisatie, je respecteert vertrouwelijkheid, komt verbintenissen na en je vermijdt elke vorm van partijdigheid.
 • Je plant en beheert je eigen groei actief in functie van je mogelijkheden, interesses en ambities. Je kan je eigen prestaties kritisch in vraag te stellen en je hebt de ambitie om continu nieuwe inzichten, vaardigheden en kennis bij te leren.
 • Je bent resultaatgericht en je durft verantwoordelijkheid op te nemen voor de correctheid van ondernomen acties.

Fiscale kennis kunnen we je bijleren, motivatie voor de job niet! Ben je er dus van overtuigd dat je een meerwaarde kan leveren aan onze teams? Solliciteer en overtuig ons van jouw kwaliteiten.

We offer

Er zijn 46 vacante plaatsen binnen beheersdiensten in o.a. Kortrijk, Oostende, Roeselare, Brugge, Ieper, Gent, Aalst, Sint-Niklaas, Antwerpen, Brasschaat, Turnhout, Mechelen, Leuven, Halle, Vilvoorde, Diest en Brussel.

Je wordt tewerkgesteld in een beheersdienst P of KMO. Bij een centrum P spits je je toe op de personenbelasting en bij een centrum KMO verdiep je je in de vennootschapsbelasting, btw-wetgeving en/of personenbelasting.

De Algemene administratie van de Fiscaliteit (AAFisc) garandeert een correcte en gelijkwaardige berekening van de belastingen en voorheffingen die particulieren, KMO’s en grote ondernemingen verschuldigd zijn.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  Junior Developer (4 plaatsen)

  SPF Finances - FOD Financiën First Job
  1030 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time
 • =job.status_text

  Développeur junior (4 places)

  SPF Finances - FOD Financiën First Job
  1030 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time
 • =job.status_text

  250 Bachelors

  SPF Finances - FOD Financiën First Job
  1030 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time