Back to all First jobs

Thumb

First Job

9090 Melle

ILVO

ILVO Eigen Vermogen Doctoraatsbursaal: Pluimvee onderzoek

Company description


Bij de Vlaamse overheid vind je jobs in allerlei vakgebieden. Zorgen voor veilige wegen, de natuur of onderwijs voor iedereen, het zijn maar enkele van onze taken. Samen met je collega's geef je elke dag het beste van jezelf, in een job die een verschil maakt in de maatschappij.

Als starter krijg je bij de Vlaamse overheid de kans om je talent in te zetten in een job met een maatschappelijke meerwaarde in een moderne werkomgeving. Dankzij een divers ontwikkelingsaanbod, kan je bovendien groeien in je job.

We hebben vacatures voor uiteenlopende profielen. 

Job description

Wil jij je graag inzetten voor de pluimveehouderij en meer specifiek de leghennenhouders ondersteunen tot het langer aanhouden van leghennen? Wil je graag een expert worden in de nutritionele behoeften van de 'senior' leghen? Wil je meedenken om te komen tot een hoger rendement binnen de leghennenhouderij door het verantwoord verlengen van de legperiode? Dan is deze functie iets voor jou.

Je zal meewerken aan het project 'Leglanger'. Een VLAIO traject waarbij de Vlaamse leghennenhouders handvaten aangereikt worden voor het langer aanhouden van leghennen. Hiertoe zal je kritieke stadia en factoren detecteren die variatie in knelpunten verklaren, specifiek gericht op het huisvestingsysteem. Ook zal je de nutriëntenbehoeftes van de 'senior' leghen bepalen en de interacties tussen voedersamenstelling, gezondheid en hun relatie tot eischaalkwaliteit. Via uitvoeren van dierproeven en het verwerken van de bekomen data alsook van reeds afgenomen enquêtes verzamel je de nodige informatie. Met deze kennis zullen verbeterstrategieën toegepast kunnen worden en adviezen verleend aan praktijkbedrijven. Via een opgericht online platform, presentaties en (vulgariserende) artikels verzorg je mee het zichtbaar maken van de kennis.
Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Proefbedrijf Pluimveehouderij en PEHESTAT (een spin off van 2 pluimveedierenartsenpraktijken). De tewerkstellingsplaats is ILVO - Scheldeweg 68 te Melle, maar er zullen ook proeven uitgevoerd worden op het Proefbedrijf Pluimveehouderij te Geel.

Lees meer over de functie op Jobs - ILVO Vlaanderen

We bieden je een 3-jarige PhD beurs gefinancierd door het Eigen Vermogen ILVO, in nauwe samenwerking met een Universiteit.

  • De doctoraatsbeurs wordt initieel verleend voor 1 jaar en is mits gunstige evaluatie verlengbaar tot 3 jaar. De beurs is vrij van personenbelasting, maar draagt wel bij aan uw sociale zekerheid (bv. pensioen).
  • Het netto beursbedrag bedraagt 2.323,91 netto (2.673,31 bruto) voor de eerste 2 jaar. Voor het laatste jaar is dat 2.431,29 netto (2.796,83 bruto)
  • Een gevarieerde, uitdagende en maatschappelijk relevante job. Je krijgt een job met verantwoordelijkheid en dit in een dynamische omgeving met aantrekkelijke werkomstandigheden.

Searched Profile

Wie zoeken we

  • Je hebt een masterdiploma in de richting Bio-ingenieurswetenschappen, Toegepaste Ingenieurswetenschappen, Diergeneeskunde of gelijkwaardig. Kandidaten uit het laatste jaar van de studies moeten bij aanvang van het mandaat over het geschikte diploma beschikken. Ben je in het bezit van een buitenlands diploma dan dien je over een gelijkwaardigheidserkenning te beschikken. Dit kan je aanvragen bij NARIC Vlaanderen (NARIC-Vlaanderen - NARIC-Vlaanderen).
  • Je voldoet aan de generieke voorwaarden voor het uitvoeren van een doctoraat Vereisten en reglement doctoraatsbeurzen ILVO - ILVO Vlaanderen
  • Je spreekt en schrijft zeer goed Nederlands en Engels.
  • Je kan wetenschappelijke resultaten op een begrijpbare manier communiceren.
  • Je kan eigen onderzoeksresultaten rapporteren in vulgariserende en wetenschappelijke artikels.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B

We offer

Bespreekbaar
Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs