Back to all First jobs

Thumb

First Job

Amsterdam

Meltwater

International Management Trainee

Company description

Meltwater is opgericht in 2001 in Oslo en heeft 55 kantoren en meer dan 30.000 klanten wereldwijd. Het bedrijf, gespecialiseerd in het monitoren en analyseren van online en social media, is een internationale marktleider op het gebied van 'media intelligence'. De vestiging in Amsterdam heeft 40 medewerkers.

Meltwater is een van de snelst groeiende organisaties in de tech-sector in Europa, wereldwijd zijn wij al marktleider in media intelligence. Wij bouwen aan een nieuwe softwarecategorie, omdat wij geloven dat de manier waarop bedrijven bestuurd worden zal veranderen. Het gebruik van externe data voor strategische beslissingen noemen wij Outside Insight. Help meebouwen!

Job description


Jouw Internationale Management Traineeship bij Meltwater begint in Amsterdam. Onze hoofdstad is een van de hoofdrolspelers in de Europese startup en tech-scene en is bovendien wereldwijd een van de beste steden om in te wonen en werken (Mercer 2018).

Als Trainee houd je je bezig met onze SaaS-producten. Met deze tools worden gegevens uit de media gefilterd worden om bedrijven te voorzien van inzichten over hun eigen merk, de concurrentie en de markt. Binnen het traineeship zijn drie tracks die je kunt volgen: Client Success, Client Acquisition of Growth Executive.

 • Binnen Client Success beheer je meerdere klanten en ben verantwoordelijk voor alles wat daar bijhoort: direct contact me jouw contactpersoon per telefoon en e-mail, fysieke meetings en presentaties, contractbesprekingen, onderhandelingen, etc.
 • Als Growth Executive ben je verantwoordelijk voor het groeien van klanten die al gebruik maken van onze diensten. Je bent van A tot Z verantwoordelijk voor cross- en up-selling van het portfolio. Dat doe je door in eerste instantie samen met de account manager te zorgen dat de klant succesvol is in de samenwerking.
 • Bij Client Acquisition ben je verantwoordelijk voor de verkoop van onze producten aan nieuwe klanten: je bent hierbij helemaal eigenaar van de volledige cycle.

Samen met jou bepalen we welk track het beste bij jou past.

Het traineeship programma is intensief, en de beloning is er ook naar. In de eerste drie tot ongeveer twaalf maanden leer je over de Meltwater oplossingen en B2B-sales. Het traineeship is erop gericht om jouw zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te geven.

Met voldoende resultaten en ervaring krijg je de verantwoordelijkheid over een team. Dit zijn de eerste stappen van een ambitieus carrièrepad met uitgebreide kansen voor groei.

 • Je krijgt de mogelijkheid om processen van A-tot-Z zelfstandig te begeleiden
 • Je draagt direct bij aan de groei van onze organisatie
 • Alle trainees hebben carrière- en promotiemogelijkheden
 • Je werkt samen met ambitieuze en talentvolle collega's

Searched Profile

Dingen die we graag zouden terugzien in jou:

 • WO denkniveau
 • Interesse in de zakenwereld
 • Sterke sociale vaardigheden
 • Het talent om snel relaties te opbouwen
 • De wil om te winnen, drive om de beste te zijn
 • Vloeiend in Nederlands en Engels (alle andere talen zijn mooi meegenomen).

We offer

Meltwater biedt een internationale en jonge werkomgeving midden in Amsterdam waarin onze values heel duidelijk in naar voren komen: fun, winners en respect. Daarnaast bieden we allerlei perks: fruit en goede koffie, een bar en dakterras op ons kantoor, borrels en sportieve activiteiten. Daarnaast kun je goed verdienen door het basissalaris aangevuld met bonussen (en pensioenopbouw voor later).

Apply for this job

Articles you may want to read