Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussel

Audit Vlaanderen

IT auditor

Company description


Bij de Vlaamse overheid vind je jobs in allerlei vakgebieden. Zorgen voor veilige wegen, de natuur of onderwijs voor iedereen, het zijn maar enkele van onze taken. Samen met je collega's geef je elke dag het beste van jezelf, in een job die een verschil maakt in de maatschappij.

Als starter krijg je bij de Vlaamse overheid de kans om je talent in te zetten in een job met een maatschappelijke meerwaarde in een moderne werkomgeving. Dankzij een divers ontwikkelingsaanbod, kan je bovendien groeien in je job.

We hebben vacatures voor uiteenlopende profielen. 

Job description

Ben je een geboren analist met een kritische geest die heldere syntheses maakt? Hou je van diverse professionele contacten en maak je graag van heel Vlaanderen je werkterrein? Ben je ICT-minded en vertrouwd met ICT in de ruime zin? Dan is deze vacature misschien wel iets voor jou!

Als IT auditor voer je vooral ICT-audits, ICT-gerelateerde audits en/of audits met ICT-elementen uit. Daarnaast ondersteun je diverse audits met raad en daad op het vlak van data-analyses (inclusief proces mapping). Zo help je de scope af te bakenen, uitspraken te doen over de risicobeheersing omtrent gedigitaliseerde processen en het testwerk effectiever en efficiënter te maken bij traditionelere thema- en procesaudits.

Als IT auditor verzamel en transformeer je gegevens via zelf samengestelde macro's en business intelligence-platformen. Je wordt intensief opgeleid om ICT-risico's goed te kunnen inschatten en de beheersing ervan te evalueren met behulp van de internationale raamwerken zoals ISO27002, COBIT en ITIL. Je beheert de gegevens die we gebruiken voor onze risicoanalyses en zorgt voor analyse- en visualisatietools. Zo kunnen we met die gegevens nuttige informatie genereren voor andere auditoren. Je brengt ten slotte je ICT-kennis en -vaardigheden over aan minder gespecialiseerde collega's.

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij de vacature op www.werkenvoorvlaanderen.be. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Meer over audit Vlaanderen

Audit Vlaanderen evalueert de organisatiebeheersing van de lokale besturen en de Vlaamse overheid. Dit gebeurt door middel van audits. Audit Vlaanderen voert verschillende soorten audits uit: organisatie-audits, thema-audits, proces-audits, ad-hoc audits, detectie-audits en forensische audits.

Naarmate we meer en meer evolueren naar een digitale maatschappij, wordt ICT-audit in de ruime zin ook steeds belangrijker. Bovendien biedt ICT ook meer en meer mogelijkheden om traditioneel auditwerk effectiever en efficiënter te maken. Audit Vlaanderen besliste daarom enige tijd geleden om meer te focussen op het auditeren met en van ICT. Ze bouwt geleidelijk aan kennis en competentie op, met de bedoeling die maximaal in de praktijk te brengen.

Searched Profile

Wie zoeken we

  • Je hebt een masterdiploma én je beschikt over minstens twee jaar functierelevante beroepservaring in het ruime domein IT.

OF

  • Je hebt een masterdiploma of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid in een IT richting. Je kunt ook deelnemen aan de selectie als je binnenkort afstudeert als master in een IT richting en binnen de 6 maanden het gevraagde diploma kunt behalen.

We offer

Wat bieden we

  • Je krijgt een contract van onbepaalde duur. Op https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
  • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
  • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar. - Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen.

Apply for this job

Articles you may want to read