Back to all First jobs

Thumb

First Job

BRUSSEL

Het Agentschap Uitbetaling Groeipakket (VUTG)

IT projectleider

Company description

Het Vlaams Parlement keurde op 17 juli 2017 het decreet goed tot oprichting van het publiekrechtelijk vormgeven extern verzelfstandigd Vlaams Agentschap voor de Uitbetaling van Toelagen in het kader van het Gezinsbeleid (VUTG). Het agentschap verzorgt een klantvriendelijk en kwaliteitsvol aanbod, waarin de gezinnen (en in het bijzonder de meest kwetsbare gezinnen) maximaal bijgestaan worden in de uitoefening van hun recht op toelagen in het kader van het gezinsbeleid. Het agentschap onderzoekt, waar mogelijk proactief, het recht op toelagen, op basis van de gegevens die beschikbaar zijn via de elektronische gegevensstromen. Het agentschap werkt samen met instanties, diensten en verenigingen die op het vlak van de voormelde taken actief zijn, in het bijzonder met het agentschap Opgroeien (Kind en Gezin) en met de Huizen van het Kind. Meer info ? Neem een kijkje op www.groeipakket.be . Het kantoor ligt in Brussel (standplaats Trierstraat 9). Je kan echter ook geregeld plaats en tijdsonafhankelijk werken. Je zal deel uitmaken van het team BIMT (Business Informatie Management & Technologie) van de afdeling Algemene Diensten. Het team telt momenteel een tiental medewerkers. Om de verschillende lopende automatiseringsprojecten in goede banen te leiden, worden er extra medewerkers aangeworven.

Job description

Als IT projectleider plan en leid je programma's, projecten of deelprojecten om bijvoorbeeld software te ontwikkelen, applicaties te bouwen, bestaande toepassingen aan te passen en technische upgrades uit te voeren. Je bent vertrouwd met agile projectmanagementmethodieken waaronder Scrum. Je kunt deze zowel in kleinere als grotere projecten toepassen. Je bent op de hoogte van (recente) IT technologieën en systemen.

Het Vlaams Parlement keurde op 17 juli 2017 het decreet goed tot oprichting van het publiekrechtelijk vormgeven extern verzelfstandigd Vlaams Agentschap voor de Uitbetaling van Toelagen in het kader van het Gezinsbeleid (VUTG).

Het agentschap verzorgt een klantvriendelijk en kwaliteitsvol aanbod, waarin de gezinnen (en in het bijzonder de meest kwetsbare gezinnen) maximaal bijgestaan worden in de uitoefening van hun recht op toelagen in het kader van het gezinsbeleid. Het agentschap onderzoekt, waar mogelijk proactief, het recht op toelagen, op basis van de gegevens die beschikbaar zijn via de elektronische gegevensstromen. Het agentschap werkt samen met instanties, diensten en verenigingen die op het vlak van de voormelde taken actief zijn, in het bijzonder met het agentschap Opgroeien (Kind en Gezin) en met de Huizen van het Kind.

Meer info ? Neem een kijkje op www.groeipakket.be .

Het kantoor ligt in Brussel (standplaats Trierstraat 9). Je kan echter ook geregeld plaats en tijdsonafhankelijk werken.

Je zal deel uitmaken van het team BIMT (Business Informatie Management & Technologie) van de afdeling Algemene Diensten. Het team telt momenteel een tiental medewerkers. Om de verschillende lopende automatiseringsprojecten in goede banen te leiden, worden er extra medewerkers aangeworven.

 • Je analyseert de gestelde problemen of behoeften. Je pleegt overleg met betrokkenen.
 • Je maakt een projectplan op, bepaalt de nodige middelen en stelt een projectteam samen.
 • Je voert alle nodige werkzaamheden uit om het project uit te rollen en volgt het verder op. Je evalueert tussentijds en stuurt bij waar nodig. Je coördineert de werkzaamheden van de verschillende betrokken partijen. Je coacht en evalueert de projectmedewerkers.
 • Je bespreekt de voortgang van het project met de stuurgroep en rapporteert regelmatig aan het management.
 • Je organiseert informatiesessies voor de doelgroep.
 • Je zet mee instrumenten op om de nieuwe applicaties te beheren. Je organiseert een overgangsfase.
 • Je bouwt een netwerk op. Je volgt evoluties in digitalisering op. Je neemt initiatieven om de IT ondersteuning van het agentschap verder te verbeteren.

 • Je wordt aangeworven in statutair dienstverband in de graad van informaticus met bijhorende salarisschaal A121. Op https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
 • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques.Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
 • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar.
 • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Searched Profile

 • Je hebt een masterdiploma in een IT-richting of je hebt een ander masterdiploma en minstens één jaar ervaring met projectleiding of in een relevante IT-functie. Of, je hebt een bachelordiploma en minstens drie jaar beroepservaring met projectleiding IT.
 • Je hebt kennis/ervaring met agile projectmanagementmethodieken waaronder Scrum. Je kunt deze zowel in kleinere als grotere projecten toepassen.
 • Je bent op de hoogte van trends/technologieën op vlak van softwareontwikkeling in een Javaomgeving binnen een Microservices architectuur.

We offer

netto
Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  IT Ontwikkelaar

  Track42 First Job
  1040 Etterbeek
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time
 • =job.status_text

  DevOps engineer

  Vlaamse overheid First Job
  9000 Gent
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time