Back to all First jobs

Thumb

First Job

Merelbeke

Orbid

IT Trainee - Geef je IT carrière een boost!

Company description


140 experten van Orbid gaan elke dag met veel drive aan de slag om organisaties future proof te maken door hen te ondersteunen op het vlak van technologie, mensen en organisatie. We gaan op een pragmatische manier voor resultaatgerichte oplossingen waarbij de meerwaarde voor de klant centraal staat.

Om onze organisatie te versterken, zijn we op zoek naar enthousiaste IT-trainees die zich op één jaar tijd willen ontpoppen tot IT-consultants!

Vanuit onze unit Infrastructure begeleiden wij klanten naar een moderne, veilige en performante IT-infrastructuur. Samen met onze partners – topspelers uit de sector - werken we aan oplossingen zoals IT security, digital workplace, hybrid datacenter en up-to-date IT-omgevingen via managed services.
Vanuit onze unit Software zorgen wij voor krachtige software op maat van onze klanten. We gebruiken hiervoor performante technologieën zoals .NET, Aurelia en Bootstrap. Daarnaast zorgen we voor digitale processen via Microsoft Office & Dynamics 365 (CRM, SharePoint en Business Central).

Meer weten over het IT Trainee Traject en virtueel kennismaken met Orbid? Schrijf je in voor onze online IT Trainee Day!

Job description


Welke uitdaging bieden wij jou?

Onder begeleiding van een ervaren collega word je grondig ingewerkt: dit kan zowel op de service desk als bij onze klanten.

 • Intensieve coaching op jouw maat zodat je groeit in je job…
  Eén van de IT-experten van Orbid begeleidt je continu op technisch vlak en spijkert on the job je consultancy skills bij. Hij deelt zijn opgebouwde kennis, expertise en ervaring met jou. Daarnaast krijg je een carrièrecoach die samen met jou je pad binnen Orbid uitstippelt en begeleidt. Je kan altijd bij hen – en natuurlijk bij de andere collega’s - terecht met vragen.
 • … én als persoon
  Onze HR-experten zorgen voor een upgrade van je persoonlijke vaardigheden zoals efficiënt samenwerken, constructief feedback geven en communiceren. Heb je zelf interesse in een bepaalde opleiding? Bij Orbid kan je rekenen op heel wat opleidingsdagen.

Infrastructure

 • Samen met collega’s System Engineers sta je mee in voor de volledige infrastructuur van onze klanten (die variëren van 50 tot 500 users): je neemt (deel)taken op in het dagelijks beheer van de IT infrastructuur, installatie en onderhoud van Microsoft netwerken, controle en beheer van de toegang tot het netwerk (security), backups, problemsolving…
 • Op termijn kan je meewerken aan vernieuwingsprojecten en migraties. Afhankelijk van je interesse kan je je kennis verruimen in Virtualisatie, Cloud, Networking, Security, End-user Devices, Storage, High-Availability & Disaster recovery, Managed Services, Datacenter, Mobility, Communication.

Software

 • Binnen het applications team ben je verantwoordelijk voor de implementatie van cloud oplossingen bij onze klanten. Je bepaalt hierbij welke technologieën het meest geschikt en efficiënt zijn. Je verdiept je daarom graag in Microsoft SharePoint en het Power Platform (PowerApps, Flow, Power BI). Of je hebt een passie voor Dynamics 365 en werkt mee aan CRM implementaties en projecten rond Business Central. Je brengt de noden van de klant in kaart en begeleidt de klant optimaal.
 • Als .NET Consultant werk je samen met collega-developers mee in maatwerkprojecten voor onze klanten. Het gaat zowel om totaalprojecten als conversies van bestaande applicaties als integratie tussen bestaande systemen. Je biedt technische ondersteuning bij het analyseren van de noden van de klant en voert haalbaarheidsstudies uit met betrekking tot onze toepassingen om een duidelijke definitie van de behoefte te kunnen opstellen.

Searched Profile

Waarmee versterk jij ons team?

 • Je bent gedreven om een top IT-consultant te worden en samen met alle Orbid-collega’s bedrijven te ondersteunen in hun groei.
 • Je hebt een hoger diploma in een IT richting (professionele bachelor of ingenieursrichting) en je hebt altijd goesting om bij te leren.
 • De Orbid-waarden GROW (Goesting / Resultaatgericht / Open & Eerlijk / Werken in team) klinken je als muziek in de oren.
 • Je zet met plezier één van de volgende teambuildingactiviteiten in je agenda: bowling, slipcursus, escape room, restaurant...

We offer

Grow with us!

Bij Orbid vinden we het belangrijk dat je groeit in je job én als persoon. We doen er alles aan zodat jij je thuis voelt bij ons. Elke Orbid-medewerker staat achter het vierletterwoord ‘GROW’: Goesting, Resultaatgericht, Open & Eerlijk en Werken in team. Deze waarden zijn de kern van onze bedrijfscultuur. We werken op een open en constructieve manier samen met collega’s en klanten, en geven alle kansen aan initiatieven van medewerkers. Samen met jouw carrièrecoach halen we het maximale eruit om samen te groeien.

In ruil voor de verantwoordelijkheid die je opneemt, kan je rekenen op onze waardering en een sterk verloningspakket (bedrijfswagen, smartphone, laptop en internetabonnement, maaltijdcheques en verzekeringen, collectieve loonbonus volgens prestaties, 32 verlof- en ADV dagen). Er zijn tal van momenten om bij te praten met collega’s, van Orbid teammeetings tot een gezellige drink in onze bar op vrijdag.

Apply for this job

Articles you may want to read