Back to all First jobs

Thumb

First Job

Gent

AcademicLabs

Junior Data Engineer

Company description


AcademicLabs is een Gentse startup met een online platform voor mensen uit de bedrijfs- en academische wereld die op zoek zijn naar specifieke onderzoeksexpertise.

Wij geloven dat het delen van kennis en het samenwerken over de grenzen van organisaties, disciplines en landen heen de sleutel is tot baanbrekende oplossingen voor onze grote maatschappelijke problemen. Er zijn wereldwijd duizenden universiteiten en miljoenen onderzoekers met een immense hoeveelheid aan kennis en expertise. Zulke expertise is echter vaak moeilijk te vinden, doordat de data erg versnipperd is over een enorm aantal verschillende websites en databases met wetenschappelijke publicaties, patenten, onderzoeksprojecten, enz.

Het AcademicLabs platform brengt al deze academische data uit verschillende bronnen samen onder één dak, en linkt deze data puzzelstukken aan elkaar om op deze manier de ideale academische expert te vinden in een mum van tijd.

Voor deze vacature zijn we op zoek naar iemand die zich kan toeleggen op het beginpunt van het verhaal: het verzamelen van data op een efficiënte, schaalbare manier. Let wel, hierin schuilen enorm veel uitdagingen (lees: groeimogelijkheden). In eerste instantie zal je hierbij beginnen met het verzamelen van reeds gestructureerde data (d.m.v. REST APIs, parsing van data exports, scraping, ..), maar je krijgt ook zeker de mogelijkheid om uit te groeien tot een immense data temmer, die structuur kan krijgen in de meest onbeheersbare data (d.m.v. technieken als robotic process automation, natural language processing, deep learning, ..).

Job description


Hoofdactiviteiten

 1. Applicaties schrijven om data van allerlei verschillende bronnen te verzamelen en om te zetten naar het model van onze interne data pipeline. Hierin zit zeer veel variatie: je zal met allerlei APIs leren werken, .json/.xml/..-bestanden verwerken, scrapers schrijven, ..
   
 2. Eventueel: tooling bouwen om makkelijker data uit te wisselen met externe partners
   
 3. Later: onze doorgroeimogelijkheden zijn meer dan uitgebreid. Waar je bv. begint met het verzamelen van gestructureerde data, zijn er evenveel bronnen met ongestructureerde data waarbij bv. natural language processing of robotic process automation benodigd zal zijn om nuttige informatie te extraheren.
   
 4. Daarnaast zijn we ook een startupbedrijf, wat wil zeggen dat iedereen in ons team verwacht is om flexibel te zijn en meerdere rollen te dragen.

Searched Profile

Welke kwaliteiten zoeken we?

 • Een computerwetenschappen-/informatica-achtergrond (diploma niet vereist; we zijn geïnteresseerd in je ervaring/passie)
 • Ervaring met PostgreSQL of andere relationele databases
 • Ervaring met MongoDB is een plus
 • Python ervaring is een plus
 • Sterk in samenwerking, communicatie en steeds gretig om bij te leren
 • Professionele can do / nothing is impossible-mentaliteit

We offer

Ons team bestaat uit 5 engineers met elk 6 tot 20 jaar ervaring; we begeleiden je graag, en we leren ook even graag bij van jou.

Ben je geïnteresseerd om bij ons een nieuw avontuur te beginnen, continu nieuwe ervaringen op te doen en een grote impact te maken?

We zijn een startup in het hartje van Gent, een ludieke bende van 11 mensen, en beginnen op te schalen, dus nu is het ideale moment om ons te vervolledigen :)

We bieden een marktconform salaris, een tof kantoor, toekomstpotentieel en alles tezamen een ideale starterservaring.

Kazi competences

Discover below the values and teamroles that are important for this job. Do the Kazi-test to see if you are matching with those competences.

TeamRoles

Goal-oriented Performer
A goal-oriented performer focuses on finding solutions and achieving goals. In a group, the employee tends to focus on what needs to happen in the short-term.
Team player
A team player can engage action from each team member and likes to work in a team. The employee has an eye for atmosphere and trust.

WorkValues

Harmonious
In this job, the employee must closely follow procedures, agreements, or work methods. There is a clear job description and the employee often receives feedback about his or her performance by means of structured consultation. The employee primarily has contact within the organization and contact is informal in nature.
Ambitious
In this job, it is important to continue training. This allows the employee to further develop and for career opportunities to materialize—both within the position, as well as toward another position. There is a lot of freedom in the order in which the tasks can be performed.

Apply for this job

Articles you may want to read