Back to all First jobs

Thumb

First Job

Wielsbeke

UNILIN

Junior Quality Engineer

Company description

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 4900 medewerkers en haalde in 2015 een omzet van 1,5 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 9 miljard en heeft 37.800 medewerkers internationaal.

UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren we sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Binnen dit programma zoeken we getalenteerde starters en young professionals die zin hebben om samen met ons te ondernemen. Tijdens een verkennend gesprek exploreren we graag jouw potentieel en de fit met onze bedrijfscultuur.

Ben je ambitieus, resultaatgedreven en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Solliciteer dan nu voor onze Young Graduate vacatures !

 

Job description

Als Quality Engineer ben je het dagelijkse aanspreekpunt voor kwaliteit op de werkvloer. Je volgt de productkwaliteit op door nauw contact met de mensen en door jouw aanwezigheid aan de machines. Het grootste deel van je tijd ben je te vinden op de werkvloer. Bij problemen analyseer je de situatie en neem je de nodige beslissingen in samenspraak met productie. Je weet zowel medewerkers als leidinggevenden te sensibiliseren en zo het kwaliteitsbewustzijn te verhogen en het denken vanuit het perspectief van de klant te stimuleren. Je bent mee verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de kwaliteitsborging en werkt in dit kader continu verbeterprojecten uit. Je beheert de nodige documentatie en in overeenstemming met de productieleiding verzorg je de communicatie op de werkvloer.

Daarnaast sta je mee in voor de behandeling van interne en externe leveranciersklachten van de afdeling en van externe klantenklachten. Bij deze laatste werk je nauw samen met de Sales afdeling of zelfs rechtstreeks met de klant. In samenwerking met productie analyseer je de klachten intern en definieer je correctieve en preventieve maatregelen waarna je de uitwerking van deze maatregelen vervolgens opvolgt op de werkvloer.

Searched Profile

Jouw sterktes?

Als ambitieuze, leergierige Master in de Ingenieurswetenschappen, met een eerste ervaring achter de rug, zit continu verbeteren in je genen en hou je ervan problemen aan te pakken. Onze ideale kandidaat is een echte entrepreneur, analytisch en gestructureerd en heeft interesse in kwaliteitsprocessen en -methodes. Je bent hands on en neemt verantwoordelijkheid. Je houdt van teamwerk, maar werkt ook graag zelfstandig. Je hebt oog voor detail, zonder je te verliezen in details. Je kan vlot, duidelijk en overtuigd communiceren op alle niveaus. Kennis van Engels en Frans en/of Duits is een troef. Je hebt een degelijke kennis van Word en Excel.

We offer

Onze troeven:

Je krijgt de mogelijkheid om zelf je rol binnen UNILIN te ontdekken en vorm te geven. UNILIN is een sterk groeiend, financieel gezond bedrijf waar je op verschillende manieren een carrière kan uitbouwen. Wij coachen en ondersteunen je hierbij zodat je je talent optimaal kan ontwikkelen. Kiezen voor UNILIN is kiezen voor een persoonlijk groeitraject. Bij UNILIN heerst een ondernemende, open cultuur waar jouw input vanaf het eerste moment echt telt. Een aantrekkelijk salaris met extralegale voordelen liggen voor de hand. Maar daarnaast hechten wij veel belang aan tal van extra’s: keuze uit verschillende opleidingen, een bedrijfsrestaurant, deelname aan sportevenementen en activiteiten, mogelijkheid om een bedrijfsfiets te leasen, interessante kortingen, …

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs