Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussels

Selor

Jurist (meerdere profielen ) (m/v/x) voor ALLE FEDERALE DEPARTEMENTEN

Company description

De federale overheidsdiensten zijn op zoek naar juristen om hun teams te versterken. Afhankelijk van je interesses en ervaring kan je tewerkgesteld worden bij één van onze federale instellingen in een functie die jou op het lijf geschreven is!

Wil jij een job met inhoud en impact? Ontdek de vacatures in de verschillende federale overheidsdiensten en solliciteer tot en met 15/03/2021!

Aangepaste selectieprocedure

Omwille de dringende nood van verschillende overheidsdiensten aan nieuwe medewerkers, werd een specifieke selectieprocedure opgesteld. We lanceren inderdaad een grote selectie waaraan alle personen met een master in de rechten kunnen deelnemen. Als je voor de twee selectieproeven slaagt, word je op een reservelijst van laureaten geplaatst, waaraan vervolgens concrete jobs worden aangeboden door de federale organisaties.

Klik hier om het aantal van deze vacatures en de rekruterende organisaties te vinden.

Job description

Ben je pas afgestudeerd of heb je reeds een aantal jaren professionele ervaring achter de rug? Heb je een master in de rechten op zak en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?
De federale overheid rekruteert, en jouw profiel interesseert ons!
Afhankelijk van je interesses en ervaring kan je tewerkgesteld worden bij één van deze federale instellingen in een functie die jou op het lijf geschreven is. Lees dus zeker verder en solliciteer!

Hieronder volgt een eerste algemeen overzicht van de taken die je als jurist bij de federale overheid zou kunnen verrichten:

 • Je geeft adviezen en aanbevelingen (schriftelijk en mondeling) over juridische dossiers, op basis van de interpretatie van bestaande regelgeving, aan interne klanten (collega's in andere federale organisatie(s) of in de ministeriële dienst) of externe klanten (bedrijven, burgers, enz.) en je ondersteunt hen proactief;
 • je beheert en volgt rechtszaken/geschillen op;
 • je verleent administratieve ondersteuning bij de behandeling van dossiers of bij de begeleiding van commissies;
 • Je draagt bij tot de integratie van supranationale normen en politieke besluiten in de wetgeving;
 • Je houdt je kennis op peil en volgt de ontwikkelingen in jouw vakgebied op.

Ontdek hier de vele vacatures die via deze aanwervingsprocedure bij verschillende federale organisaties worden aangeboden!

Omwille van Covid-19 en de dringende nood van verschillende overheidsdiensten aan nieuwe medewerkers, werd een specifieke selectieprocedure opgesteld: alle overheidsdiensten zullen nieuwe medewerkers kunnen aanwerven voor diverse functies in het domein van de rechten, voor zover zij opgenomen zijn in de lijst van geslaagde kandidaten voor deze procedure.

Het enige dat jij hoeft te doen is je kandidaat stellen. Voldoe je aan de deelnemingsvoorwaarden (zie rubriek ‘deelnemingsvoorwaarden), dan word je uitgenodigd om een computergestuurde test af te leggen. Indien je voor deze test slaagt, word je opgenomen in de zogenaamde wervingsreserve.

Afhankelijk van je rangschikking zullen de verschillende organisaties je dan concrete jobs aanbieden, met een specifieke beschrijving van hun professionele context. In functie van het gevraagde profiel, kunnen hierbij nog bijkomende ervaringsvereisten gevraagd worden. Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan de deelnemingsvoorwaarden, dan word je uitgenodigd voor een bijkomende specifieke proef (vaak een interview waar je jouw competenties en motivatie kan tonen). Slaag je voor deze test, dan word je aangeworven.

Aarzel dus zeker niet om een kijkje te nemen in het jobaanbod en te solliciteren!

Searched Profile

 • Diploma van licentiaat/master in de rechten of doctor in de rechten uitgereikt door een Belgische universiteit na tenminste 5 jaar studie.
   
 • Je kan eveneens deelnemen als je een gelijkwaardigheid hebt behaald van een Gemeenschap op het niveau van een algemene master. Deze gelijkwaardigheid moet duidelijk vermelden dat het een graad is van een master behaald in de studierichting rechten in een universitair onderwijs of gelijkwaardig. Voor de houders van een geldige algemene gelijkwaardigheid, is een specifieke ervaring vereist: een professionele ervaring van minstens 2 jaar in een juridische functie in een domein van Belgische wetgeving.

We offer

Je wordt aangeworven als jurist (niveau A1) met de bijhorende weddeschaal NA11.

Loon
Minimum aanvangswedde: 38093,08 EUR (bruto jaarsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, reglementaire toelagen niet inbegrepen).

Voordelen

 • mogelijkheid tot het verwerven van een tweetaligheidspremie
 • uitgebreid opleidingsaanbod (te volgen tijdens de werkuren)
 • voordelige hospitalisatieverzekering
 • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
 • voordelen en interessante aanbiedingen via de Fed+-kaart
 • mogelijkheid voor een fietsvergoeding
 • allerlei sociale voordelen.

Ontdek alle informatie (extra premies en toelagen, ...) en voordelen over werken bij de federale overheid op FedWeb, het portaal van het federale personeel.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • 2021-07-01
  =job.status_text

  Jurist

  Vlaamse overheid First Job
  1000 Brussel
  This job has multiple locations
  Study level: Master Regime: Full Time