Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussels

Belfius

KYC-analist Financiële Instellingen

Company description

Starters op weg zetten naar hun eerste succes, particulieren hun woondroom helpen realiseren, ondernemers ondersteunen bij de groei van hun onderneming… Wie bij Belfius werkt, speelt elke dag een rol van betekenis in onze samenleving. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk experten die elk op hun manier bijdragen aan de projecten en de tevredenheid van onze klanten.

Werken bij Belfius, dat is meer dan voldoening vinden in uw job. Dat is ook uw rol opnemen in de toekomst van onze samenleving.

Job description

Om zijn ambitieuze doelstellingen te realiseren, wil Belfius Bank zijn departement KYC-analyses versterken. Belfius Bank wil het KYC-team voor Financiële Instellingen (FI) & Correspondentbanken (COBA) uitbreiden in het licht van de eisen van de toezichthouders en de implementering van diverse projecten met betrekking tot het accepteren van klanten en transacties.

Het gezochte profiel moet in staat zijn om de Know Your Client-analyses (KYC) uit te voeren voor Financiële Instellingen & Correspondentbanken, en dit volgens de vereisten van de NBB en het interne Compliance Framework inzake FI/COBA-relaties.  U zult rapporteren aan de Team Leader van het team voor KYC-analyses binnen Transaction Banking.

Deze functie biedt de kans om een uitstekende ervaring op te doen binnen een domein dat voortdurend evolueert en tal van uitdagingen inhoudt.

Taken :

 • uitvoeren van uitgebreid due diligence-onderzoek van relaties met Financiële Instellingen & Correspondentbanken (met uiteenlopende niveaus van complexiteit);
 • uitvoeren van initiële en periodieke Customer Due Diligence-activiteiten (CDD) volgens de due diligence-normen van KYC en de wettelijke verplichtingen inzake FI/ COBA-relaties. Kwaliteitscontrole van de data die betrekking hebben op FI/COBA in de interne systemen. Helpen bij het onderzoek en de arbitrage van de screening van Financiële Instellingen & Correspondentbanken ten aanzien van sancties, negatief nieuws en PEP-lijsten. Verzekeren van monitoring van transacties en signaleren van rode vlaggen aan Compliance-departement. Helpen bij het leveren van input voor verbeteringen van de KYC-processen;
 • identificeren en beperken van potentiële financiële en niet-financiële risico’s;
 • monitoren en evalueren van risico’s;
 • vergroten van risicobewustzijn;
 • verstrekken van kwalitatieve risico-analyses aan senior management en risicocomité;
 • uitvoeren van risicorapportering voor nationale en internationale overheden;
 • samenwerken met de AML-divisie aan meer complexe dossiers.

Searched Profile

 • masterdiploma of gelijkwaardig, bij voorkeur in economie of rechten;
 • veel affiniteit met risicobeheer & interne controleprocessen in de bank- of verzekeringssector, en motivatie om uw kennis op die gebieden uit te breiden;
 • u hebt bij voorkeur reeds een eerste ervaring inzake compliance in de banksector en een goede kennis van KYC- & AML-vereisten. U kunt werken in een multiculturele omgeving. U bent flexibel als het gaat om werkvereisten en u bezit uitstekende interpersoonlijke vaardigheden;
 • nauwgezet, nieuwsgierig en de nodige zelfbeheersing; stressbestendig;
 • analytische en synthetische competenties;
 • capaciteit om autonoom beslissingen te nemen inzake bepaalde dossiers;
 • Nederlands- of Franstalig met een erg goede beheersing van de andere taal, praktische kennis van het Engels.

We offer

Contract van bepaalde duur.

Bij Belfius willen we Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving. Jij kan samen met ons mee het verschil maken.

We hechten belang aan een gezond evenwicht tussen werk en privé en geven je dan ook de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te vullen en regelmatig van thuis uit te werken. De andere dagen werk je in een satellietkantoor of in onze hoofdzetel in het centrum van Brussel, gemakkelijk bereikbaar met de trein en elke andere vorm van openbaar vervoer.

Begin in onze hoofdzetel de dag met een trainingssessie in de fitnessruimte van de Belfius Workout, gebruik 's middags een gezonde lunch in ons bedrijfsrestaurant of in The Village, waar je - bij een koffie of een kleine snack - contacten met collega’s kan leggen in open ontmoetingsruimten.

Neem je loopbaan in eigen handen en krijg zo de kans jezelf te ontwikkelen met behulp van onze Belfius Academy. Als werkgever investeren we in leiderschapsontwikkeling en dragen we diversiteit en gelijke kansen hoog in het vaandel.

We bieden jou bovendien een aantrekkelijk salarispakket aan dat je deels naar eigen behoeften kan samenstellen, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement voor het openbaar vervoer, korting op bank- en verzekeringsproducten, enz.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs