Back to all First jobs

Thumb

First Job

Antwerpen

SGS

Laborant Chromatografie

Company description


When you need to be sure, dat is waar SGS voor staat. Bij SGS bieden wij jou namelijk double layer sureness, dubbellaagse zekerheid. Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit. Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 100.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen.

SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten, waaronder het IAC-labo (Institute for Applied Chromatography) dat gespecialiseerd is in dioxine-onderzoek. Dioxinen kunnen ongewenst ontstaan bij industriële processen zoals afvalverbranding en chemische productie en kunnen aangetroffen worden in de lucht, water en vervuilde bodem. Als ze zich ophopen, kunnen ze schadelijk worden voor de menselijke gezondheid. Met ons dioxine-onderzoek kunnen we identificeren waar dergelijke giftige concentraties ontstaan. Verder controleren we ook het dioxineniveau in voedsel en dierenvoeding.

 

Job description

Het IAC-labo is gespecialiseerd in hightech onderzoek met o.a. de bepaling van dioxines en micropolluenten met behulp van hoge resolutie massaspectrometrie en de bepaling van metalen op (ultra)trace-niveau met behulp van gekoppelde ICP-technieken.

Een greep uit jouw takenpakket:

Het grootste deel van de dag zal je instaan voor de analyse van dioxinestalen met behulp van gas- en vloeistofchromatografie / hoge resolutie massaspectrometrie.
Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het bijhouden van de kwaliteitsparameters. Dit houdt onder meer ook in dat je zelf kan nadenken over de ontwikkeling van nieuwe methodes en verbeteringen in procedures.
Verder verzorg je de dataprocessing van de bekomen chromatogrammen en rapportage van de bekomen resultaten.
Als laatste draag je uiteraard ook zorg over de instrumenten die je gebruikt in het labo en waak je erover dat ze tijdig worden onderhouden.

Searched Profile

Met een nagelnieuw Master diploma (Chemie, Biochemie, Industriële Wetenschappen, …) op zak ben je klaar om de arbeidsmarkt op te stormen. Indien je al relevante ervaring hebt opgedaan in een analytisch labo heb je uiteraard een streepje voor. Kennis van organische chemie, chromatografie en massaspectrometrie is de kers op de taart.

Het liefst van al zou je de hele dag in het labo staan. Je voelt je er helemaal thuis en kan deze passie ook overbrengen op jouw collega’s.

Termen als HRGC/HRMS, UPLC/MS-MS, UPLC/TOF, HRGC/MS-MS, GC/MS, GCxGC/MS, IC/LC-GC- ICP-HRMS, Flash HT-GC-CIRMS, ICP-MS, ICP-OES, ... klinken jou als muziek in de oren. Dankzij een diepgaande kennis deze technieken kunnen jouw analytische skills zich ten volle ontplooien en durf je eender welke uitdaging aangaan.

Niets ontsnapt onder jouw arendsoog en elk probleem kan je onmiddellijk tackelen met je probleemoplossend vermogen.

Verder ben je graag innovatief bezig en kan je meedenken met onze klanten.

Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid, stressbestendigheid, flexibiliteit en werklust zijn jouw voornaamste troeven.

Je geraakt gemakkelijk in de haven van Antwerpen en indien je met de fiets komt, krijg je er nog een fietsvergoeding, ruime fietsenstallingen en propere doucheruimtes bovenop.

We offer

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing. Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief salaris en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen. Tot slot krijg je de nodige vrijheid en zelfstandigheid om initiatieven te lanceren zodat SGS nog beter wordt in zijn dienstverlening. SGS groeit samen met zijn werknemers!

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  Laborant Gaschromatografie

  SGS First Job
  2030 Antwerpen
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time
 • =job.status_text

  Laborant

  SGS First Job
  2030 Antwerpen
  This job has multiple locations
  Study level: Bachelor Regime: Full Time