Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussels

Selor

Laborant in het departement Mechanica (m/v/x)

Company description

Selor is de HR-partner voor meer dan 150 verschillende overheidsdiensten.

Selor rekruteert hoofdzakelijk medewerkers voor de federale overheid, maar ook voor de gemeenten en regio’s.

Daarnaast organiseert Selor ook testen voor de veiligheid- en bewakingssector en taaltesten.

Je vindt een grote waaier van vacatures op www.selor.be. Elke vacature blijft gemiddeld 17 dagen online en wekelijks worden er nieuwe gepubliceerd.

Registreer je eerst in Mijn Selor. Daarna kan je solliciteren voor een aanbieding die jou interesseert en waarvoor je in aanmerking komt.

We analyseren je profiel en je legt enkele testen af om te zien of je de nodige competenties hebt om de functie uit te oefenen.

Regelmatig zijn er vacatures die openstaan voor laatstejaarsstudenten. Aarzel dus niet om nu al een Mijn Selor-account te openen. 

Job description

Er is 1 plaats bij de Koninklijke Militaire School van het Ministerie van Defensie (Renaissancelaan 30, 1000 Brussel).

De Koninklijke Militaire School (KMS) is een militaire instelling van universitair onderwijs belast met de basisvorming van toekomstige officieren (academisch, militair, sportief).

De afgestudeerde officieren van de School zijn leiders die bekwaam zijn efficiënt op te treden in diverse, complexe en uitzonderlijke omstandigheden ten dienste van de nationale of internationale gemeenschap. De opleiding in de School is afgestemd op de behoeften van de Belgische Defensie (land-, lucht-, marine- en medische component). De waarden van de samenleving zijn geïntegreerd in de opleiding.

Het Ministerie van Defensie bevordert vrede, veiligheid en stabiliteit, met respect voor de principes en waarden van de democratie. Het burgerpersoneel vormt dan ook een onmisbare schakel in de uitvoering van de diverse opdrachten binnen Defensie.

Je werkt in de labo’s van mechanica en voert verschillende ondersteunende activiteiten uit.

Je onderhoudt, herstel en kalibreert het materiaal in de labo’s, zoals meettoestellen, experimentele opstellingen en didactische proefstanden. Je bouwt ook specifieke (elektro)mechanische opstellingen voor onderzoek en onderwijs, en je levert technische assistentie bij de inzet van mobiele platformen (vb UAV’s).

Naast deze taken neem je ook actief deel aan de labozittingen met studenten en onderzoekers. Dit doe je onder leiding van de academisch verantwoordelijke. Je bereidt de nodige uitrusting voor en kijkt na of alles goed werkt, door bv de apparaten te testen, reservoirs te vullen, en apparaten in regime laten komen. Je geeft ook technische assistentie tijdens de zittingen zelf.

Ten slotte neem je ook deel aan het aankoopproces van nieuw materieel en uitrustingen voor het departement, en je volgt de herstellingen en kalibratie van testapparatuur op. Je werkt hiervoor in het logistieke beheerssysteem voor aankoopaanvragen en inventarisatie en je bent verantwoordelijk voor het versturen en ontvangen van materieel wanneer dat in herstelling wordt gegeven. Je beheert het materieel en volgt de planning van de kalibratie op.

Searched Profile

Eén van volgende diploma's, uitgereikt door een Belgische universiteit of een hogeschool, behaald in een afdeling informatica, elektriciteit, mechanica, elektronica of elektromechanica:

 • Diploma van het hoger onderwijs (b.v. graduaat, professionele bachelor, kandidaat, academische bachelor)
 • diploma van technisch ingenieur.

We offer

Voordelen 

 • mogelijkheid tot het verwerven van een tweetaligheidspremie
 • uitgebreid opleidingsaanbod (te volgen tijdens de werkuren)
 • voordelige hospitalisatieverzekering
 • recht op de diensten aangeboden door CDSCA (o.a. kinderopvang, vakantiecentra, korting op reizen georganiseerd door touroperator)
 • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
 • voordelen en interessante aanbiedingen via de Fed+-kaart
 • mogelijkheid voor een fietsvergoeding
 • allerlei sociale voordelen
 • beschikken over een gsm en laptop, tussenkomst in de gsm-kosten
 • gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer
 • bedrijfsrestaurant tegen democratische prijzen
 • mogelijkheid om eventuele overuren in recup op te nemen
 • glijdende werkuren in een 38-uren week.
Apply for this job

Articles you may want to read