Back to all First jobs

Thumb c1513762c90ab36833dfe440a4ab938d92bcb54e

First Job

Antwerpen

BNP Paribas Fortis

Local Commercial Trainee Zone Antwerpen-Kempen

Company description

Bij BNP Paribas Fortis bieden een 15.000-tal gemotiveerde medewerkers onze klanten financiële totaaloplossingen. In combinatie met een topservice bouwen we zo aan klantenrelaties van lange duur. En blijven wij tevens de Belgische marktleider.

BNP Paribas Fortis hoort bij de BNP Paribas Groep - een van de meest solide bankgroepen wereldwijd, stevig verankerd in Europa.

Betrouwbare service en degelijk risicomanagement is wat onze klanten zoeken - én krijgen. Alleen zo creëer je een langetermijnrelatie. En omdat onze klanten zo divers zijn, is het werk dat ook. Op die manier blijft het boeiend: de beste manier om je geïnspireerd te houden, essentieel voor je toekomst bij BNP Paribas Fortis.

Job description

Via een gestructureerd stageplan van 9 à 12 maanden krijg je een gedetailleerd inzicht in de bankwereld en word je klaargestoomd om je eerste commerciële functie op te nemen: Persoonlijk adviseur of Adviseur professioneel cliënteel.

1. Wat is je specifieke rol als Persoonlijk adviseur?

Als bankier, wat is er uitdagender dan in een van onze kantoren het aanspreekpunt te zijn voor onze particuliere klanten met een vermogen groter dan 85.000 EUR? Je focus ligt op sparen en beleggen en je zal aangemoedigd worden om de portefeuilles van je klanten te analyseren in een heel wat domeinen, waaronder ook kredieten en verzekeringen.We zijn op zoek naar mensen die onze klanten kunnen bijstaan met raad en daad en op die manier bouwen aan een uitstekende lange termijnrelatie. Heb jij dit in je?

2. Wat is je specifieke rol als Adviseur professioneel cliënteel?
Als een echte businesspartner, ondersteun je onze professionele klanten in hun projecten, beheer en rentabiliseer je je eigen portefeuille van zelfstandigen, klanten met vrije beroepen en kleine ondernemingen. Je voornaamste focus ligt op investeringen en kredieten maar je wordt snel een allround bankier die klanten in alle domeinen kan adviseren (Daily Banking, Save & Invest, Protect). Als Adviseur professioneel cliënteel heb je bovendien veel kansen tot uitgebreide netwerking in je eigen regio.

HET PROGRAMMA

Stageplan: 2 delen: basistraject en functiespecifiek traject:

In het basistraject maak je kennis met de 4 bankdomeinen, eerste kennismaking met onze klanten, eerste verrichtingen, klantengesprekken, processen, basistools, hoe werkt een kantoor enz.

Het functiespecifieke traject : daar ga je samen met de HR advisor, in functie van de noden van de business en jouw interesses, de richting bepalen van de functie waarin je uiteindelijk zal starten na de stageperiode.
Je ervaring op de werkvloer wordt aangevuld met een gestructureerd opleidingstraject aangepast aan de functie die je op het einde van jouw traineeship beoogt.

De basisopleiding heeft tot doel je de kennis en vaardigheden bij te brengen die je nodig hebt om onze klanten te helpen. Het traject is modulair opgebouwd zodat je stap voor stap leert wat bankieren is. (klantenrelaties, compliance, deontologie, sales training, dagelijks bankieren, beleggen, verzekeringen en kredieten)

De functiespecifieke opleiding telt een aantal specifieke opleidingsmodules mbt de vereiste kennis voor de gekozen richting.(kredieten, fiscaliteit, verzekeringen, beleggingen, risico-analyse,successieplanning, multi-channel, balans exploiteren, …)

Er zijn nog tal van ontwikkelingsmogelijkheden die kunnen opgenomen onder vorm van learning on the job, e-learnings en free-learnings. Daarboven zal je door de business manager alsook door jouw HR contactpersoon van nabij opgevolgd en gecoacht worden.

Searched Profile

Je bent bij de pinken, hebt het hart op de juiste plaats, en vat de koe bij de horens.
- Je Masterdiploma bewijst dat je brains hebt ; je bent een Master uit een economische richting, en hebt duidelijke affiniteit met de financiële wereld.
- Je hebt maximum 3 jaar werkervaring (afgestudeerd in 2013 of later).
- Je spreekt vlot Nederlands en kennis van het Frans en/of het Engels is zeker een extra troef.
- Je heart klopt voor je klanten en je collega’s: je bent op je best als je met mensen mag
werken. Maar zelfstandig werken lukt ook prima.
- Je guts toon je door gretig commerciële initiatieven te nemen.

We offer

Je vindt bij ons voornamelijk een unieke kans om je carrière in ons commerciële netwerk versneld te lanceren aan de hand van dit doorgedreven ontwikkelingstraject.
Ook niet onbelangrijk, wij bieden je bovendien:
- een contract onbepaalde duur (indiensttreding vanaf juli 2015);
- een aantrekkelijk startsalaris, aangevuld met heel wat bijkomende voordelen;
(variabele vergoeding, internet @ home, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering,
groepsverzekering, kortingen op onze bank- en verzekeringsproducten,...)
- een traineeship met talloze opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

En dit alles in een organisatie die ook voor je verdere carrière ontelbare mogelijkheden te bieden heeft.

Articles you may want to read