Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussels

Departement Mobiliteit en Openbare Werken

onderzoeksmedewerker verkeersmodellen

Company description

Mobiliteit en Openbare Werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) is één van de 9 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. MOW staat op een duurzame manier in voor een veilige, vlotte en slimme mobiliteit en voor het geïntegreerd en efficiënt beheren en realiseren van infrastructuur ten dienste van maatschappij en economie in Vlaanderen.

Job description

De functie van onderzoeksmedewerker verkeersmodellen situeert zich binnen de afdeling Beleid van het departement. Deze afdeling zet expertise in personen- en goederenvervoer in om vorm te geven aan een duurzaam en onderbouwd mobiliteits- en infrastructuurbeleid.

Je takenpakket bestaat uit 2 aspecten:

Voor het uitvoeren van de hierboven vermelde studies en analyses schakelt het team externe expertise in van een aantal studiebureaus. Jouw rol zal er enerzijds uit bestaan dat je aanspreekpunt voor de toepassingen met één van de beheerde verkeersmodellen wordt. Dit houdt in dat alle aanvragen voor analyses met behulp van verkeersmodellen bij jou terechtkomen. Je bent als het ware een brugfiguur tussen de klant en het team Verkeersmodellen. 

Naast de taak van aanspreekpunt voor de verschillende toepassingen, bouw je anderzijds een expertise uit over de ontwikkeling en de toepassing van het macroscopisch dynamisch verkeersmodel voor de regio Antwerpen. Dit verkeersmodel simuleert hoe verkeersstromen zich verplaatsen gedurende een spitsperiode en brengt zo de effecten van knelpunten op snelwegen en gewestwegen in het grootstedelijke gebied in Vlaanderen in kaart. 

Je bouwt deze expertise uit op verschillende manieren: enerzijds door het verder verfijnen en (laten) ontwikkelen van het macroscopisch dynamisch verkeersmodel Antwerpen, leer je de technische aspecten van de opbouw van dit verkeersmodel kennen, anderzijds door het modelleren van maatregelen ter bevordering van de doorstroming van het wegverkeer, ondervind je wat de toepassingsmogelijkheden van dit type verkeersmodel is. Hierbij verwerk, interpreteer, documenteer en presenteer je de resultaten als verwachte filelengte, reistijd en voertuigverliesuren op overzichtelijke wijze.

Het aandeel van de verschillende deeltaken zal afhangen van de aanvragen voor het modelleren van verschillende maatregelen en de nood aan verdere ontwikkeling.

Searched Profile

Je hebt een masterdiploma bij voorkeur in een wetenschappelijke richting (Wiskunde, Fysica,…)
Relevante werkervaring alsook ervaring met het verwerken van gegevens en/of verkeersmodellen zijn een pluspunt maar laatstejaarsstudenten (schooljaar 2019-2020) komen ook in aanmerking.
Je hebt een sterke wiskundige basis en interesse in data-analyse en modellering
Je hebt een basiskennis van programmeren (bv. Matlab, VB.NET of aanverwante software)
Je hebt sterke interesse in en/of affiniteit met mobiliteitsproblematiek

We offer

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.268,73 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • 2020-10-01
  =job.status_text

  projectingenieur haveninfrastructuur

  Departement Mobiliteit en Openbare Werken First Job
  1000 Brussels
  This job has multiple locations
  Study level: Master Regime: Full Time