Back to all First jobs

Thumb

First Job

Antwerpen

Agentschap Wegen en Verkeer

Operationeel relatiebeheerder

Company description

Mobiliteit en Openbare Werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) is één van de 9 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. MOW staat op een duurzame manier in voor een veilige, vlotte en slimme mobiliteit en voor het geïntegreerd en efficiënt beheren en realiseren van infrastructuur ten dienste van maatschappij en economie in Vlaanderen.

Job description

Als Operationeel Relatiebeheerder ga je aan de slag in het Vlaams Verkeerscentrum, een afdeling van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het Vlaams Verkeerscentrum groepeert alle taken m.b.t. het operationele verkeers- en tunnelbeheer op de Vlaamse hoofdwegen. Samen met onze 80 collega’s zetten we ons 24u/7d in voor een vlot en veilig verkeer.

Je bent een essentiële schakel tussen het Verkeerscentrum en de  diverse partners en stakeholders die instaan voor de uitvoering van wegenwerken (bv. andere afdelingen van AWV, Lantis, De Werkvennootschap, organisatoren van evenementen, politie,…). Dankzij deze samenwerking zorg jij ervoor dat het Verkeerscentrum op de hoogte is van de lopende of geplande werkzaamheden en dat er een vlotte en veilige verkeersdoorstroming gegarandeerd kan worden.

Je takenpakket:

 • Je gaat geregeld langs bij de diverse stakeholders voor besprekingen en werfvergaderingen en maakt afspraken over hoe het Verkeerscentrum kan bijdragen tot de concrete organisatie van het wegverkeer binnen een vastgelegd kader
 • Je adviseert de stakeholders over de globale planning en de onderlinge afstemming van hun wegwerkzaamheden en evenementen(bv. bij sportwedstrijden, festivals, geplande betogingen)
 • Je maakt inschattingen van de te verwachten hinder en waakt er over dat de verkeersveiligheid niet in gedrang komt
 • Samen met jouw collega-operationeel relatiebeheerders volg je een aantal grote infrastructuurprojecten op (bv. Oosterweelverbinding in Antwerpen, herinrichting Brusselse Ring en Gentse Ringweg)
 • De afspraken en plannen met stakeholders verwerk je in draaiboeken die je vervolgens vertaalt in instructiesets voor de verkeersleiders en operatoren, zodat zij de weggebruiker optimaal kunnen informeren.
 • Je ondersteunt en informeert de woordvoerder proactief.
 • Je legt contacten en je bouwt een netwerk op om mee te bepalen hoe het Verkeerscentrum het best meewerkt aan een vlot, veilig en duurzaam wegverkeer

Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘extra documenten’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Searched Profile

 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur met een verkeerskundige achtergrond.
 • Ervaring in het domein van vervoer en verkeer of van het verkeersmanagement is een pluspunt, maar gemotiveerde schoolverlaters komen ook in aanmerking.
 • Je hebt een grote interesse voor het thema vervoer en verkeer en voelt je geroepen om een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in Vlaanderen.
 • Je hebt zin voor initiatief en communiceert vlot, duidelijk en constructief.
 • Je houdt ervan om contacten te leggen, een netwerk uit te bouwen en te onderhouden en bent graag op de baan om dit te doen. Bij voorkeur beschik je dus ook over een rijbewijs B.
 • Je kan je uitdrukken in het Frans en het Engels.

We offer

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. 

Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.268,73 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Kazi competences

Discover below the values and teamroles that are important for this job. Do the Kazi-test to see if you are matching with those competences.

TeamRoles

Helicopter
A helicopter maintains oversight and can determine the fastest road to success. In a group, they do not lose sight of the long-term goal.
Networker
A challenging team member tries to maximize each collaborative partner’s potential and engages everyone to strive for excellent performance.

WorkValues

People person
In this job, you have a lot of contacts. It is important that the employee can empathize with the ideas and sensitivities of others. As a result of his or her work, the employee will see the final product or the end service provided and can be meaningful for people outside of the organization.
Results-oriented
In this job, the priority is achieving results. The employee has a lot of responsibility with respect to the final product or service delivered. Decisions have an impact on others or on the organization.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs