Back to all First jobs

Thumb

First Job

Antwerpen

Agentschap Wegen en Verkeer

participatiemanager infrastructuurprojecten Antwerpen

Company description

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert ongeveer 7000 km gewest- en autosnelwegen en ruim 7700 km fietspaden.
De territoriale wegenafdelingen zijn verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen in de provincie.

Job description

Als participatiemanager infrastructuurprojecten maak je deel uit van verschillende projectteams van het Agentschap Wegen en Verkeer en dit binnen de afdeling Antwerpen, maar kan in functie van de noodwendigheden binnen elke afdeling ingezet worden ter ondersteuning van participatietrajecten.

Je werkt op projectniveau in wisselwerking met de inhoudelijke verantwoordelijken en vraagt naar de nodige inhoud om het participatieproces vorm te geven. Als participatiemanager sta je interne klanten bij in de ontwikkeling van een specifieke dienstverlening rond participatietrajecten. Je stimuleert, stuurt en begeleidt participatieprocessen- en initiatieven.

Concreet gaat het over participatie en procesbegeleiding in projecten m.b.t. infrastructuur en mobiliteit waarbij stakeholderstrategieën worden uitgewerkt die aansluiten op het doel van het project en de fase waarin het zich bevindt.

Je werk, binnen de context van infrastructuurprojecten, kunnen we opdelen in drie domeinen:

Strategie uittekenen: doelstellingen opstellen, analyseren van processen en projecten in functie van participatie met oog op het nagaan van de gewenste participatiegraad en in te zetten vormen/methodes.
Procesbegeleiding en uitvoering: opzetten, vormgeven en uitvoeren van participatietrajecten.
Signaalfunctie: de verwachtingen en belangen van de verschillende stakeholders in kaart brengen en maakt de studiebureaus en collega’s attent op gevoeligheden en risico’s voor het verdere projectverloop. Je waakt erover dat issues meegenomen worden in de verdere studie en de terugkoppelingen aan stakeholders waarbij er voldoende gemotiveerd wordt waarom iets niet mogelijk is.

Lees meer over de functie in het selectiereglement dat is terug te vinden via volgende site: https://bouwmeeaanvlaanderen.be/?id=53&vac=6925. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Searched Profile

Je bent in het bezit van een masterdiploma.
Je hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar relevante werkervaring, waarbij je reeds meewerkte aan participatieprocessen/trajecten.
Je hebt een rijbewijs B.

Technische competenties:

  • Je bent proactief ingesteld en gaat zelfstandig op zoek naar opportuniteiten en aanknopingspunten voor initiatieven i.v.m. participatie en stakeholdermanagement.
  • Je hebt ervaring in het ontwerp van participatiestrategieën en het opzetten van participatietrajecten en /of creëren van draagvlak in (grootschalige) projecten en staat open voor nieuwe invalshoeken en creatieve ideeën.
  • Je hebt inzicht hebben in het plankader en verloop van infrastructuurprojecten met (institutionele) participatie en noties van juridische voorschriften en regelgeving, gangbaar bij infrastructuurprojecten (vb. openbaar onderzoek, MER’s, vergunningen, complexe projecten…) is een troef.
  • Je hebt kennis van projectmanagement.

We offer

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving.

Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.268,73 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs