Back to all First jobs

Thumb

First Job

Leuven

Imec

Procesingenieur

Company description

Wat is imec?

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek. Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0 en energie.

Wij zijn een vertrouwde R&D partner voor bedrijven, start-ups en universiteiten en onderzoek en innovatie zitten in ons DNA. Wij combineren ons sinds lang erkend leiderschap in microchiptechnologie met solide expertise in software en ICT om de basis te leggen voor een meer gepersonaliseerde gezondheidszorg, slimmere steden, schonere energie en oplossingen voor efficiëntere mobiliteit, logistiek en productie. Wij zijn het enige aanspreekpunt voor innovators en ondernemers die de mogelijkheden van geavanceerde technologieën willen verkennen. We are imec. We shape the future. 

Job description


Als Procesingenieur ben je verantwoordelijk voor de introductie en optimalisatie van verscheidene processen in onze pilootproductielijn.

Wat ga jij doen

Je maakt deel uit van het Process Engineering team dat verantwoordelijk is voor de standaard processen en toestellen en de introductie van nieuwe toestellen en processen in de pilootproductielijn.

  • Na een intensieve on-the-job training krijg je de verantwoordelijkheid voor het analyseren en bespreken van aanvragen voor processen van interne klanten.
  • Je ontwerpt een experimenteel plan, voert dit uit in de cleanroom en analyseert en interpreteert de resultaten van je experimenten.
  • Je introduceert vanuit R&D nieuwe processen naar de pilootproductielijn.  Je werkt hiervoor nauw samen met onderzoekers en operatoren.
  • Je werkt met aandacht voor kwaliteit en garandeert procesreproduceerbaarheid.
  • Je documenteert processen, je draagt ze over naar de imec pilootproductielijn en voorziet de nodige opleidingen voor en begeleiding van operatoren.
  • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van de processen in jouw area.  Je monitort de stabiliteit van je processen, neemt maatregelen in geval van afwijkingen en staat in voor procesverbeteringen.
  • Je bent het eerste aanspreekpunt in geval van problemen met de processen binnen jouw gebied.

Searched Profile

Wie ben jij

Je hebt een Master in de (Industriële) Wetenschappen (Chemie, Biochemie, Fysica, Procestechnologie, Elektronica, Elektromechanica) en hebt een passie voor progressieve technologieën en processen. Eén tot enkele jaren ervaring zijn een troef, maar zeker geen must. Ook schoolverlaters komen in aanmerking voor de job!
Aangezien je zal werken binnen een functie overschrijdend team zijn sterke communicatie en rapportering skills vereist. Je bent een teamplayer met een sterke drive om je ervaring en kennis te delen met je collega’s. Je streeft ernaar om je werk met de hoogste kwaliteit te documenteren en te rapporteren. Je bent in staat om je werk zelfstandig te organiseren en je neemt graag initiatief. Je bent hands-on en je werkt via een methodische manier naar de beste resultaten. Gezien de internationale en multiculturele werkomgeving van imec heb je een vlotte kennis van het Engels. Voor een optimale ondersteuning van je interne stakeholders in onze clean room, ben je bereid om te werken in shiften (vroege/late) en 1 weekend op 3.

We offer

Wat doen wij voor jou

In ruil voor jouw talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en hoogtechnologisch bedrijf, waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Onze flexibele, vooruitstrevende en informele werkomgeving biedt jou een waaier aan mogelijkheden om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te tonen. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen.

imec steunt en begeleidt je hierbij; niet alleen met woorden, maar met daden. Via imecAcademy, ‘onze corporate university’, investeren wij actief in het verder ontplooien van onze medewerkers en verzekeren wij op die manier jouw technische en persoonlijke groei. Jouw waardevolle bijdrage en die van jouw collega’s maakt van imec een topspeler in zijn domein. Jouw energie en inzet wordt dan ook geapprecieerd in een aantrekkelijk marktconform loon aangevuld met talrijke voordelen, zoals het een wereldspeler betaamt.  

Apply for this job

Articles you may want to read