Back to all First jobs

Thumb

First Job

Gent

Volvo Group

Shipping Coordinator

Company description


The Volvo Group is one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines under the leading brands Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus, Sunwin Bus and Volvo Penta. The Group also provides complete solutions for financing and service.

The Volvo Group, with its headquarters in Gothenburg, employs about 100,000 people, has production facilities in 18 countries and sells its products in more than 190 markets.

The Volvo Trucks brand has been built up over decades and enjoys a solid position worldwide. It is one of the world’s best known and respected brands within the commercial vehicle industry. It is associated with the core values quality, safety and environmental care. With Volvo Trucks you will be part of a global and diverse team. We work with passion, we trust each other and we embrace change to stay ahead. We make our customers win.

Job description

Introductie

Service Market Logistics, een onbekend begrip voor velen, maar een betekenisvolle dienst bij Volvo Group. Zo kijken we niet alleen met trots naar onze fabriek, maar ook naar ons magazijn dat sinds lange tijd een onderdeel maakt van onze Gentse site. Het grootste centrale distributiecentrum is bij ons gevestigd en bevat alle onderdelen van trucks, bussen, constructiematerialen en industriële – en marine motoren. Succesvol zijn en blijven? Daar geloven wij in! Zo hebben we naast een opslagfunctie, ook heel wat nevenactiviteiten waarbij de focus ligt op leveringsprecisie, service en efficiëntie. 

Ontmoet jouw team

Je komt terecht in een dynamisch en divers operationeel team van 20 collega's waar service, kwaliteit en precisie centraal staan. Samenwerking binnen het team en met de collega teams van andere afdelingen en met externe partners is essentieel om onze doelen te bereiken. Klantentevredenheid staat bij ons heel hoog in het vaandel, net zoals het continu streven naar verbeteringen.

Jouw ideale job?

De shipper is verantwoordelijk voor het verzenden van onderdelen van de Volvo Group en dit volgens de contractuele overeenkomsten van de toegewezen logistieke flows. Door middel van een correcte zendadministratie zorgt de shipper ervoor dat de transporten op het vooropgestelde tijdstip kunnen vertrekken. Hierbij zorg je er ook voor dat het service level naar de klant overeenstemt met de afspraken en dat de operationele actieplannen uitgevoerd worden. Je borgt daarbij ook het overeengekomen niveau van de KPI Performantie. 

Takenpakket: 

 • Verantwoordelijk voor het opmaken van alle verzendadministratie en organisatie van transporten.
 • Goederen versturen met een minimum aan kost in de bestaande afgesproken transport set-up.
 • Ervoor zorgen dat afwijkingen in het CDC Outbound proces pro-actief worden ondervangen, gelogd en opgelost op een kostenefficiënte manier en met een klantvriendelijke aanpak.
 • In overeenstemming met de globale Order to Delivery processen werken. Escaleren en ideeën tot verbetering van de processen initiëren.
 • Bij afwijkingen een belangrijke schakel in de communicatie tussen Service Desk en klant in geval van problemen in het laadprocess en bijhorende zendadministratie.
   

 

Searched Profile

Zijn wij 'the perfect match'?

 • Je genoot een hogere opleiding of gelijkwaardig door ervaring. 
 • Je bent stressbestendig en kan goed omgaan met deadlines.
 • Je bent zelfstandig, reageert snel bij afwijkingen en kan creatief problemen oplossen.
 • Je werkt planmatig en kan prioriteiten stellen.
 • Je bent een teamplayer en hebt een klantgerichte ingesteldheid. 
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden (kennis van het Engels, andere talen is een voordeel). 
 • Je bent analytisch ingesteld.
 • Je staat ervoor open om in 2 ploegen te werken
   

 

We offer

Bijna overtuigd?

Wil je graag proeven van hoe Volvo Group werkt op vlak van logistiek, dan is deze functie voor jou.  Daarnaast kan je uiteraard ook proeven van onze Zweedse balletjes in ons restaurant (andere maaltijden zijn zeker ook mogelijk). 

Dit is jouw moment om te stralen?

Zoek je een eerste werkervaring of wil je graag in een logistieke omgeving terechtkomen, dan raden we je zeker aan om te solliciteren. 

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  Transport Materiaal Opvolger

  Volvo Group First Job
  B-9041 Gent
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time