Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussel

Teach for Belgium

Social changemaker en inspirerende leerkracht

Company description


De visie van Teach for Belgium is dat het succes van kinderen niet langer hoeft af te hangen van hun socio-economische afkomst. De vzw wil de sociale ongelijkheid in het onderwijs wegwerken door de rekrutering, selectie, opleiding en begeleiding van gemotiveerde kandidaten die als inspirerende leerkrachten worden ingezet in die scholen met de grootste noden. We werken hiervoor samen met de verschillende spelers in het onderwijsveld. Op lange termijn wil Teach for Belgium een vereniging van alumni uitbouwen die de vereiste ervaring en competenties hebben om zich in hun professionele parcours verder in te zetten voor een rechtvaardiger en inclusiever onderwijssysteem.

Job description


Een programma om de sociale ongelijkheid in de klas te verminderen

Gedurende 2 jaar geef je als deelnemer van het Teach for Belgium-programma fulltime les in een secundaire school met een lage socio-economische index. Je wordt hiervoor betaald door de Vlaamse Gemeenschap of Fédération Wallonie Bruxelles (FWB). Samen met de andere deelnemers werk je eraan om de sociale ongelijkheid te verminderen in jouw klas en met jouw leerlingen.

Via het initiële coaching- en opleidingsprogramma van Teach for Belgium leer je hoe je een impact kan hebben in jouw klas, school en gemeenschap. Zo word je een social changemaker die werkt aan de toekomst van het onderwijs in België.

Na het programma

Je ontwikkelt tijdens het programma verschillende vaardigheden en inzichten die je na verloop van 2 jaar helpen om een wel overwogen keuze te maken over de richting van jouw toekomstige loopbaan als Teach for Belgium alumnus. Er zijn verscheidene alumni die actief blijven als leraar. Anderen gebruiken hun vaardigheden, kennis en ervaring om structurele problemen rond ongelijkheid aan te pakken binnen of buiten het onderwijsveld, als sociaal ondernemer, beleidsmaker, werknemer in de private of publieke sector, … De mogelijkheden om een impact te hebben zijn divers en talrijk.

Searched Profile

We rekruteren en vormen young graduates en professionals uit alle sectoren die de nodige competenties, energie en passie hebben om in scholen te werken met een lage socio-economische index en zich te engageren voor de vermindering van onderwijsongelijkheden. Een diploma van een lerarenopleiding of ervaring binnen het onderwijs is hiervoor niet verplicht.

Om de volgende vakken te mogen geven, ben je reeds in het bezit van of je zal eind juni één van de volgende diploma’s behalen :

Wiskunde en/of wetenschappen: Professionele bachelor leraar secundair onderwijs in wiskunde of natuurwetenschappen |  Master in de Ingenieurswetenschappen (Burgerlijk ingenieur, Industrieel ingenieur, Bio-ingenieur), Fysica en chemie, Wiskunde, Computerwetenschappen, Handelsingenieur, TEW, EW, Biologie, Biochemie, Biomedische wetenschappen, Farmaceutische wetenschappen of Dierengeneeskunde
Frans in de Vlaamse Gemeenschap: Professionele bachelor leraar secundair onderwijs in het Frans | Master in de Taal- en Letterkunde, Vertaler-Tolk (Frans) of Meertalige Communicatie | Een ander Masterdiploma |  Je hebt een C1 niveau in het Frans en minimum een B2 niveau in het Nederlands
Nederlands in de Fédération Wallonie Bruxelles: Professionele bachelor leraar secundair onderwijs in het Nederlands  |  Master in de Taal- en Letterkunde, vertaler-tolk (Nederlands) of meertalige communicatie | Een ander Masterdiploma | Je hebt een B2 niveau in het Frans

Een pedagogische titel is een plus, maar geen vereiste.

We offer

Naast verloning van jouw werk door de Vlaamse Gemeenschap of FWB heeft jouw deelname aan het Teach for Belgium-programma een sterke impact, zowel tijdens als na het programma:

Op lokaal niveau verbeter je de toekomst van een groot aantal jongeren
Op nationaal niveau maak je deel uit van een groep gemotiveerde en gelijkgestemde leerkrachten en kom je in contact met onze partners zowel binnen en buiten het onderwijs
Op persoonlijk vlak ontwikkel je sterke competenties en vaardigheden
Op internationaal niveau maak je deel uit van het internationale netwerk Teach for All dat actief is in 44 landen en al meer dan 55 000 alumni heeft.

 

Teach for Belgium zoekt momenteel kandidaten voor het schooljaar 2018-2019.

Je kan je kandidaat stellen via onze site: http://www.teachforbelgium.org/ Daarna worden de geselecteerde kandidaten uitgenodigd op een selectiedag. Als je geselecteerd bent, ontvang je hierover later meer details. We organiseren deze selectiedagen het hele jaar door op verscheidene momenten, dus hoe sneller je solliciteert hoe zekerder je bent van een plaats in ons programma.

Als je nog twijfelt over de voordelen van het programma, kan je jouw vragen stellen aan een teamlid of huidige deelnemer tijdens een van de ontmoetingsmomenten.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs