Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussels

Departement Mobiliteit en Openbare Werken

specialist prijsadvies

Company description

Mobiliteit en Openbare Werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) is één van de 9 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. MOW staat op een duurzame manier in voor een veilige, vlotte en slimme mobiliteit en voor het geïntegreerd en efficiënt beheren en realiseren van infrastructuur ten dienste van maatschappij en economie in Vlaanderen.

Job description

De functie van specialist prijsadvies situeert zich binnen de afdeling Algemene Technische Ondersteuning van het departement. Je komt terecht in het team Prijsadvies.

Als specialist prijsadvies neem je volgende taken op:

 • Je fungeert als expert en aanspreekpunt inzake prijstechniek en voorziet interne klanten van advies en ondersteuning, zodat zij de (prijs)technische aspecten van hun infrastructuurprojecten goed kunnen interpreteren. Hierbij schat je o.a. in of de vooropgestelde prijzen realistisch zijn en controleer je prijsverantwoordingen.
 • Je rapporteert schriftelijk naar de klant over jouw bevindingen en staat hen bij met jouw expertise.
 • Je bereidt de studie, het technisch advies of de opdracht voor, met als doel de werkmethode en de benodigde informatie en referentiemateriaal te bepalen.
 • Je maakt studies, adviezen en instrumenten op zodat een kwaliteitsvolle, (prijs)technische bijdrage geleverd kan worden aan een project of opdracht.
 • Je evalueert de verrichte werkzaamheden om in de toekomst te kunnen inspelen op verbeteringsmogelijkheden.
 • Je doet marktonderzoek, houdt je kennis actief bij en wisselt ervaringen uit m.b.t. het vakgebied om de kwaliteit van de dienstverlening op individueel en afdelingsniveau te optimaliseren.

Searched Profile

 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in een technisch-wetenschappelijke, economische of wiskundige richting.
 • Je bent wiskundig onderlegd en hebt een passie voor cijfers en berekeningen.
 • Je hebt affiniteit met techniek, bij voorkeur voor bouwkunde en/of elektromechanische, elektrische en/of hydraulische installaties.
 • Je hebt kennis van de regelgeving over overheidsopdrachten of je bent bereid je hierin in te werken.
 • Je kunt efficiënt werken met ICT: MS Office, gebruik van databanken, gebruik van rapporteringstools.

We offer

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.268,73 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  Cost engineer

  Departement Mobiliteit en Openbare Werken First Job
  1000 Brussels
  This job has multiple locations
  Study level: Master Regime: Full Time
 • =job.status_text

  financieel en HR data-analist

  Departement Mobiliteit en Openbare Werken First Job
  1000 Brussels
  This job has multiple locations
  Study level: Master Regime: Full Time