Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussel

MIVB

Technicus elektronica - spoorsignalisatie (M/V)

Company description

Met meer dan 8.000 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad.

Job description

Heb je zin voor avontuur en hou je ervan om oplossingen te zoeken voor onvoorziene situaties? Heb je zin om elke dag nieuwe dingen te ontdekken en beschik je over sterke technische vaardigheden? Dan ben jij misschien de Technicus elektronica - spoorsignalisatie die we zoeken!

Je herstelt de signalisatie-uitrustingen in de metro- en premetro-installaties en daarbij zorg je ervoor dat de veiligheid van alle reizigers gegarandeerd is.

De herstellingen en interventies ter plaatse in geval van panne nemen het grootste deel van je tijd in beslag, maar je staat ook in voor het onderhoud van de uitrustingen. Bovendien ben je verantwoordelijk voor projecten ter verbetering van het materieel. 

In het bijzonder:

- In geval van panne analyseer je snel de situatie en pas je de pechverhelpingsprocedures toe zodat de dienst zo snel mogelijk, onder veilige omstandigheden, hersteld kan worden.
- Je herstelt bepaalde complexe elektronische en computeruitrustingen (spoorstroomkring, ...) en uitrustingen voor het beheer van en de supervisie (automaten) over de permanentie van de metrocomplexen. 
- Je ontwikkelt de plannen van de uitrustingen en de veiligheidsinstallaties, werkt deze uit en past deze aan. 
- Je stelt ideeën voor om de uitrustingen te verbeteren en zorgt voor de concrete uitwerking ervan.
- Je voert het onderhoud van de uitrustingen, de signalisatieposten en de veiligheidssystemen uit.
- Je volgt het werk van de onderaannemers op en controleert dit. 
- Je stelt de activiteitenverslagen en afwijkingsverslagen op.
- Je werkt in ploegen zodat de dienst 24u/24 gegarandeerd is. Deze werkuren worden uiteraard gerecupereerd.

Searched Profile

- Je hebt een bachelordiploma in de richting elektronica, elektromechanica, elektriciteit of gelijkwaardig door ervaring.
- Een ervaring in de sector is een troef.
- Je hebt een goede kennis van elektriciteit, informatica en automatisering.
- Je bent Nederlandstalig en/of Franstalig en je hebt een goede kennis van de andere taal.
- Je persoonlijke kwaliteiten: stressbestendig, zin voor verantwoordelijkheid, in team kunnen werken, polyvalent, openstaan voor nieuwe technologieën, vlot kunnen improviseren en onvoorziene situaties beheren met inachtneming van de veiligheidsprocedures en -regels, zelfstandig, zin voor initiatief.

Zelfs al garanderen we bij de MIVB een gelijkwaardige behandeling voor alle kandidaten, toch hebben we ook de ambitie het aantal vrouwelijke collega's te verhogen. Daarom waarderen wij ten zeerste sollicitaties van vrouwelijke kandidaten voor al onze jobs, op elk niveau.

We offer

- Een gevarieerde en boeiende functie in een dynamische en aangename werkomgeving. 
- Een bedrijf dat garant staat voor professionele stabiliteit, een lange termijn visie, en projecten die een impact hebben op het dagelijks leven en de mobiliteit van de mensen. 
- Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden, via interne en externe opleidingen, maar ook met lange termijn carrièremogelijkheden. 
- Een kwalitatieve, professionele werkomgeving en een competitief salaris met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, 35 betaalde vakantiedagen per jaar, gratis abonnement openbaar vervoer (MIVB, TEC en De Lijn), en tot 75% korting op het NMBS abonnement voor woon-werkverkeer.

Apply for this job

Articles you may want to read