Back to all First jobs

Thumb

First Job

Antwerpen

Agentschap Wegen en Verkeer

werfleider weginfrastructuur

Company description

Mobiliteit en Openbare Werken is een onderdeel van de Vlaamse overheid, bevoegd voor zowat alles wat met verkeer, mobiliteit, waterwegen, infrastructuur en openbare werken te maken heeft.

Het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) is één van de 9 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. MOW staat op een duurzame manier in voor een veilige, vlotte en slimme mobiliteit en voor het geïntegreerd en efficiënt beheren en realiseren van infrastructuur ten dienste van maatschappij en economie in Vlaanderen.

Job description

De functie van werfleider weginfrastructuur situeert zich binnen de afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen. Zij zijn verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van de gewestwegen, fietspaden en autosnelwegen in hun provincie.

Als werfleider ben je betrokken bij de opstart en de uitvoering van investeringsprojecten, waarbij je ook instaat voor het bewaken van de  kostprijs (vanaf de ontwerpfase). Vanuit je eigen bouwkundige specialisatie ben je verantwoordelijk voor de opvolging en afwerking van de uitvoering van projecten, zowel technisch als financieel.

Een greep uit jouw takenpakket: 

 • Je staat de projectmanager bij voor de opmaak of het nakijken van het ontwerp van een investeringsproject - hierbij lever je advies aangaande de technische opties.
 • Je bereidt de werf voor en legt hiervoor de nodige contacten met nutsmaatschappijen, gemeentes, politie,...
 • Je overlegt met aannemers omtrent problemen m.b.t. de uitvoering van de werf en eventuele aanpassingen.
 • Je organiseert werfvergaderingen. 
 • Je controleert plannen (m.b.t. werfsignalisatie, uitvoeringsplannen,...).
 • Je volgt de planning van de werken op en bewaakt het budget.
 • Je stuurt één of meerdere werfcontroleurs aan die de werken op de werf controleren (hoeveelheden opmeten, controle der werken conform het bestek).
 • Je voert de nodige werfadministratie nauwgezet uit (vorderingsstaten nakijken, verrekeningen opstellen,...).
 • Je rapporteert aan de projectmanager die eindverantwoordelijke is van het investeringsproject.

Je wordt in eerste instantie ingezet voor werven in de Antwerpen, maar je kan ook ingezet worden voor projecten binnen gans de provincie Antwerpen naargelang de noden.

Meer info vind je in het selectiereglement onderaan deze pagina. Download dit document en bewaar het doorheen de procedure.

Maak kennis met Willem en zijn functie als werfleider.

Searched Profile

 • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in de industriële wetenschappen optie bouwkunde of elektromechanica.
 • Je hebt bij voorkeur minstens 2 jaar werkervaring in werfopvolging, maar gemotiveerde schoolverlaters komen ook in aanmerking.
 • Je beschikt over een rijbewijs B.

Jouw technische competenties
Je hebt bij voorkeur kennis van de technische voorschriften en regelgeving voor de wegenbouw in het Vlaamse Gewest (Standaardbestek 250, wetgeving op overheidsopdrachten, vergunningen, ….).

Bijkomende verwachtingen
Je bent bereid eventueel ingeschakeld te worden in de winterdienst en permanente wachtdienst (overuren, nacht- en weekendwerk in een beurtrol waarvoor compensatie voorzien is).

We offer

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer werk je mee aan de mobiliteit en verkeersveiligheid in Vlaanderen. Je maakt deel uit van een organisatie die resultaatsgerichtheid weet te combineren met een menselijke werkomgeving. 

Naast het meewerken aan tal van boeiende projecten krijg je een mooi en competitief loon aangevuld met o.a. maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer, 35 vrij te kiezen vakantiedagen, vrijaf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, glijdende werkuren en de mogelijkheid tot telewerk.

Je bruto salaris bedraagt minimaal € 3.268,73 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden. 

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  Werfleider weginfrastructuur

  Agentschap Wegen en Verkeer First Job
  2020 Antwerpen
  This job has multiple locations
  Study level: Master Regime: Full Time