Back to all First jobs

Thumb 1e019249b70d3d18a06f31c00b6b777f3d234b49

First Job

Wielsbeke

UNILIN

Young Graduate Engineer Sales Support Amsterdam/Bischweier

Company description

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 4900 medewerkers en haalde in 2015 een omzet van 1,5 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 9 miljard en heeft 37.800 medewerkers internationaal.

UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren we sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Binnen dit programma zoeken we getalenteerde starters en young professionals die zin hebben om samen met ons te ondernemen. Tijdens een verkennend gesprek exploreren we graag jouw potentieel en de fit met onze bedrijfscultuur.

Elk jaar hebben we mogelijkheden voor starters in verschillende afdelingen: van sales en marketing over R&D en productie tot finance en supply chain. Als Young Graduate start je binnen één van deze afdelingen waar je onze organisatie, onze producten en onze unieke bedrijfscultuur leert kennen. Via uitdagende projecten ontdekken we samen welke rol binnen dit domein jou het meest ligt. We coachen en ondersteunen je zodat je je talent optimaal kan ontwikkelen.

Ben je ambitieus, resultaatgedreven en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Solliciteer dan nu voor onze Young Graduate vacatures !

 

Job description

Voor onze divisie Panels, meer bepaald onze high end niche activiteiten in Mezzanine vloeren onder het merk Berghoef, met productiesites in Oostrozebeke(BE), Amsterdam(NL) en Bischweier(DE) zijn wij op zoek naar een Young Graduate Engineer Sales Support voor de sites Amsterdam/Bischweier.

Je zal volgende verantwoordelijkheden opnemen:

  • Uitbouwen van een sterke technische kennis over ons product, de toepassingen en de installatie ervan.
  • Analyseren van de noden van de klant en het voorstellen van de juiste technische oplossingen teneinde optimaal te kunnen ingaan op de wensen van de klant. Helpen bij het negotiëren van oplossingen op maat om nieuwe klanten te overtuigen en bestaande te behouden.
  • Bieden van commercieel-technische ondersteuning aan het sales team teneinde potentiële klanten te overtuigen van ons product.
  • Verzorgen van een sterke opvolging en nazorg van de afgesloten deal en het technisch ondersteunen van de klanten bij de oplevering van het product
  • .Uitwerken van optimalisatieprojecten binnen productie om op die manier nauw betrokken te blijven bij het volledige proces.
  • Overleggen met de plannings- en productieverantwoordelijke teneinde het project binnen het gewenste tijdschema te kunnen afwerken voor de klant.
  •  Bestuderen van schetsen van de opdrachtgevers en verschaffen van advies inzake de beste uitvoeringsmethoden om de opdrachtgever te ondersteunen in de uitwerking van het concept.
  • Uitvoeren van de ontwerpopdracht aan de hand van gespecialiseerde teken- en ontwerpprogramma's (Autocad) van concept tot uitvoeringstekening. Je werkt hiervoor nauw samen met het sales team.
  • Je zal werken vanuit onze vestiging in Amsterdam of Bischweier en rapporteert aan het hoofd van het Sales Team.
  • Verschillende toekomstperspectieven zijn mogelijk (sales development/management, productie management, …) zowel in een internationale als lokale context.

Searched Profile

- Je hebt een Master Ingenieurswetenschappen (Bouwkunde of Werktuigkunde/Elektromechanica).

- Je bent een gemotiveerd en dynamisch ingenieur die op zoek is naar een hoogtechnologische werkomgeving.

- Je bent bereid om tot 5 dagen per week vanuit Amsterdam of Bischweier te werken.

- Je hebt een ondernemende persoonlijkheid en bezit een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

- Je bent innovatief, creatief, analytisch en hebt een flinke portie doorzettingsvermogen.

- Je bent in staat om een productieomgeving met het nodige helikopterzicht te evalueren en bent hands-on ingesteld.

- Je hebt een grondige basiskennis van Autocad.

- Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Frans en Duits zijn nice to haves.

We offer

UNILIN is een sterk groeibedrijf, internationaal actief en financieel gezond dat gedragen wordt door een team van collega’s die professionaliteit en entrepreneurship hoog in het vaandel dragen. UNILIN biedt in ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Articles you may want to read