Back to all First jobs

Thumb

First Job

Wielsbeke

UNILIN

Young Graduate Engineering

Company description

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 4900 medewerkers en haalde in 2015 een omzet van 1,5 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 9 miljard en heeft 37.800 medewerkers internationaal.

UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren we sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Binnen dit programma zoeken we getalenteerde starters en young professionals die zin hebben om samen met ons te ondernemen. Tijdens een verkennend gesprek exploreren we graag jouw potentieel en de fit met onze bedrijfscultuur.

Ben je ambitieus, resultaatgedreven en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Solliciteer dan nu voor onze Young Graduate vacatures !

 

Job description


Als Young Graduate with passion for Engineering zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Production Engineer: als Production Engineer zal je people management combineren met technische skills. Je lost enerzijds acute problemen binnen productie op, anderzijds wordt er van jou verwacht dat je lange termijn oplossingen aanbrengt die een structurele verbetering in de productieprocessen met zich meebrengen. Je initieert en implementeert dan ook fundamentele voorstellen om structurele bottlenecks aan te pakken. Je werkt projecten uit van zowel technische als organisatorische aard en staat in voor de implementatie ervan binnen de productieafdeling, om zo onder andere rendementsverhogingen, optimalisaties in logistiek en productieplanning te bewerkstelligen. Daarnaast sta je in om samen met je team de vooropgestelde KPI’s te realiseren op vlak van rendement, volumes en kwaliteit. Je zorgt ten allen tijde voor een effectieve communicatie en optimale samenwerking. In deze job kom je in contact met verschillende departementen zoals verkoop, aankoop, technische dienst, … Je communiceert dan ook frequent met de betrokken partijen over de voortgang van jouw projecten.

 

  • Als Process Engineer ben je verantwoordelijk voor de opvolging, het onderhoud en de optimalisatie van productieprocessen en installaties en formuleer je binnen jouw project procesverbeteringen die je volledig uitwerkt. Daarvoor zal je dus analyses op de processen moeten uitvoeren en installaties gaan testen om na te gaan of het aan de vooraf bepaalde eisen voldoet. Je stelt van daaruit verbetervoorstellen voor en je werkt implementatieplannen uit. Jouw projecten volg je steeds op van A-Z. Je zal een (groot) deel van je tijd aan de machine aanwezig zijn om testen te begeleiden, machines in te stellen, parameters te zoeken en de lopende productie te ondersteunen.

Searched Profile

  • Je hebt een Master Ingenieurswetenschappen (Industrieel, Handelsingenieur of Burgerlijk Ingenieur; optie  Operations, Elektromechanica, Mechanisch, Automatisatie, Productietechnologie, Chemie, …).
  • Je bent een gemotiveerd en dynamisch ingenieur die op zoek is naar een hoogtechnologische werkomgeving.
  • Je hebt een ondernemende persoonlijkheid en bezit een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je bent innovatief, creatief, analytisch en hebt een flinke portie doorzettingsvermogen.
  • Je bent in staat om een productieomgeving met het nodige helikopterzicht te evalueren.
  • Jouw hands-on mentaliteit is een pluspunt.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Frans is een nice to have.

We offer

UNILIN is een bijzonder sterk groeibedrijf, internationaal actief, financieel gezond en gedreven door innovatie. UNILIN wordt gedragen door een team van collega’s die professionaliteit en entrepreneurship hoog in het vaandel dragen. UNILIN biedt in ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs