Back to all First jobs

Thumb

First Job

Wielsbeke

UNILIN

Young Graduate Process Engineer

Company description

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 4900 medewerkers en haalde in 2015 een omzet van 1,5 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 9 miljard en heeft 37.800 medewerkers internationaal.

UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren we sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Binnen dit programma zoeken we getalenteerde starters en young professionals die zin hebben om samen met ons te ondernemen. Tijdens een verkennend gesprek exploreren we graag jouw potentieel en de fit met onze bedrijfscultuur.

Ben je ambitieus, resultaatgedreven en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Solliciteer dan nu voor onze Young Graduate vacatures !

Job description

Als Young Graduate Process Engineer ben je verantwoordelijk voor de opvolging, het onderhoud en de optimalisatie van productieprocessen en installaties en formuleer je binnen jouw project procesverbeteringen die je volledig uitwerkt. Daarvoor zal je dus analyses op de processen moeten uitvoeren en installaties gaan testen om na te gaan of het aan de vooraf bepaalde eisen voldoet. Je stelt van daaruit bepaalde verbetervoorstellen voor en je werkt implementatieplannen volledig uit. Je initieert daarnaast verschillende projecten inzake continuous improvement. Jouw projecten volg je steeds op van A-Z.

Je zal binnen deze functie ook een groot deel van je tijd op de vloer aanwezig zijn om testen te begeleiden, machines in te stellen, parameters te zoeken en de lopende productie te ondersteunen. Je helpt actief mee tijdens interventies in de lopende productie.

Searched Profile

 • Je hebt een Master Ingenieurswetenschappen (Industrieel, Burgerlijk, Handels-, Bio-, … Ingenieur; optie Elektromechanica, Mechanisch, Automatisatie, Productietechnologie, …).
 • Je hebt een uitgesproken interesse in een productieomgeving, analysetechnieken en processen.
 • Je hebt de intrinsieke behoefte om alles te willen begrijpen en stelt daartoe alles continu in vraag
 • Je hebt de behoefte om je data analyse om te zetten naar praktisch toepasbare verbetermogelijkheden in het proces, en neemt hiertoe graag zelf initiatief
 • Je bent een gemotiveerd en dynamische ingenieur, op zoek naar een hoogtechnologische omgeving.
 • Je bent innovatief, creatief, analytisch en hebt een flinke portie doorzettingsvermogen.
 • Je hands-on mentaliteit is een pluspunt.
 • Je bent service gericht ingesteld.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Frans is een nice to have.

We offer

UNILIN is een bijzonder sterk groeibedrijf, internationaal actief, financieel gezond en gedreven door innovatie. UNILIN wordt gedragen door een team van collega’s die professionaliteit en entrepreneurship hoog in het vaandel dragen. UNILIN biedt in ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • =job.status_text

  Junior Quality Engineer

  UNILIN First Job
  8710 Wielsbeke
  This job has multiple locations
  Study level: Master Regime: Full Time