Back to all First jobs

Thumb 1e019249b70d3d18a06f31c00b6b777f3d234b49

First Job

Wielsbeke

UNILIN

Young Graduate with a passion for IT and Digital

Company description

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 4900 medewerkers en haalde in 2015 een omzet van 1,5 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 9 miljard en heeft 37.800 medewerkers internationaal.

UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren we sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Binnen dit programma zoeken we getalenteerde starters en young professionals die zin hebben om samen met ons te ondernemen. Tijdens een verkennend gesprek exploreren we graag jouw potentieel en de fit met onze bedrijfscultuur.

Elk jaar hebben we mogelijkheden voor starters in verschillende afdelingen: van sales en marketing over R&D en productie tot finance en supply chain. Als Young Graduate start je binnen één van deze afdelingen waar je onze organisatie, onze producten en onze unieke bedrijfscultuur leert kennen. Via uitdagende projecten ontdekken we samen welke rol binnen dit domein jou het meest ligt. We coachen en ondersteunen je zodat je je talent optimaal kan ontwikkelen.

 
 
 

Job description

Voor onze Corporate IT organisatie, een organisatie van meer dan 100 interne medewerkers, zijn wij op zoek naar afstuderend jong talent om aan onze groei te beantwoorden. Je komt terecht in een omgeving gericht op automatisatie, Industry 4.0, Smart Factory en “the Internet of things”. Onze (IT) organisatie wordt gekenmerkt
door investeringen in mensen en technologie. UNILIN zet sterk in op Digitale Transformatie. Daarom zijn we voor ons e(M)power team op zoek naar jong IT talent met interesse in digitalisering, web & mobile development, mobile devices, ... Je zal meewerken aan de realisatie van innovatieve en interactieve web- omgevingen in een multidisciplinair team. Na een opleidingstraject, zal je de rol aannemen van Analyst/Developer waarin je meewerkt aan de digitalisering door analyse, ontwikkeling en implementatie van innovatieve en interactieve webomgevingen. 

Projecten hebben zowel betrekking op web- als mobiele toepassingen.

 • Je verdiept je in de business en neemt een adviserende rol op naar optimalisatie om de vooropgestelde doelen te bereiken. Je brengt hierbij gebruikers- en businessbehoeften en hun processen, bronnen, context en rollen duidelijk in kaart.
 • Je vertaalt deze businessbehoeften naar functionele, digitale oplossingen.
 • Je maakt deze oplossingen tastbaar aan de hand van functionele datamodellen, procesflows, wireframes,... Je schrijft de functionele specificaties uit die de blauwdruk en de krijtlijnen vormen voor de programmering en implementatie.
 • Je zorgt voor de programmering en realisatie van de web applicaties. Hierbij waak je erover dat het uiteindelijke resultaat in lijn ligt met de verwachtingen en de vooropgestelde kwaliteit.
 • Je werkt in een SCRUM context, wat betekent dat je heel nauw samenwerkt met de andere teamleden en op een heel efficiënte, snelle manier projecten kan realiseren
 
 

Searched Profile

Je beschikt over een Bachelor of Master in een IT gerelateerde opleiding.

 • Je bent nauwgezet en analytisch, maar eveneens klantvriendelijk en service-minded.
 • Je hebt een goed beoordelingsvermogen, bent kritisch en stelt de dingen in vraag.
 • Je houdt ervan om logisch en out of the box na te denken.
 • Je werkt graag onder tijdsdruk.
 • Je projectmatige aanpak is excellent. Je bent zelfsturend, neemt initiatief, betrekt mensen op een motiverende manier en houdt de finale doelstellingen blijvend in het oog.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Frans is een nice to have.

We offer

UNILIN is een bijzonder sterk groeibedrijf, internationaal actief, financieel gezond en gedreven door innovatie. UNILIN wordt gedragen door een team van collega’s die professionaliteit en entrepreneurship hoog in het vaandel dragen. UNILIN biedt in ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Ben je ambitieus, resultaatgericht en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Solliciteer dan nu voor onze Young Graduate vacatures!

Articles you may want to read

Similar starterjobs

 • 2016-11-01
  =job.status_text

  PHP Webdeveloper

  Exsited First Job
  8530 Harelbeke
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time