Back to all First jobs

Thumb 1e019249b70d3d18a06f31c00b6b777f3d234b49

First Job

Desselgem

UNILIN

Young Graduate with passion for Product Development

Company description

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 4900 medewerkers en haalde in 2015 een omzet van 1,5 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. De groep is genoteerd op de beurs (NYSE), realiseert een omzet van $ 9 miljard en heeft 37.800 medewerkers internationaal.

UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren we sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Binnen dit programma zoeken we getalenteerde starters en young professionals die zin hebben om samen met ons te ondernemen. Tijdens een verkennend gesprek exploreren we graag jouw potentieel en de fit met onze bedrijfscultuur.

Ben je ambitieus, resultaatgedreven en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Solliciteer dan nu voor onze Young Graduate vacatures !

Job description

Als Young Graduate Product Development zal je, na een intensieve opleiding, ontwikkelingsprojecten opvolgen van A-Z. Dat wil zeggen dat je verantwoordelijk bent voor het ontdekken van nieuwe opportuniteiten tot de introductie op de markt. Hierbij zal je steeds gebruik maken van ons “5-step innovation process”:

 • Je gaat actief op zoek naar nieuwe opportuniteiten (gedreven door regelgeving).
 • Je voert diepgaande analyses uit n.a.v. mogelijke opportuniteiten (wat bestaat er al, wat zegt de literatuur, hoe ziet de markt er uit, wat zeggen experts, … ). Je brengt dit alles in kaart en dicht daarmee de knowledge gaps.
 • Je gaat verder brainstormen en concrete ideeën genereren. De beste ideeën worden gecombineerd en je gaat concrete plannen en concepten opmaken.
 • Je gaat het product effectief gaan ontwikkelen (prototyping, kostenberekening, testing, …). Je gaat in deze fase ook mee gaan nadenken over de prijs en de kleinste details.
 • Je zorgt ervoor dat je al je interne stakeholders mee hebt (process engineering, production, purchase, marketing, …).
 • Je volgt jouw project heel nauwkeurig op.

https://pixville.wistia.com/medias/rwkrj9eh0d?wvideo=rwkrj9eh0d

Searched Profile

 • Je behaalt binnenkort je Master Ingenieurswetenschappen, optie Bouwkunde/Architectuur/Chemie. Je hebt een uitgesprokken interesse in alles wat te maken heeft met de bouw, bouwmaterialen, …
 • Je bent analytisch en nauwkeurig ingesteld en je hands-on mentaliteit is een grote plus.
 • Je bent assertief en kan zelfstandig werken. Anderzijds ben je ook sociaal en een teamplayer.
 • Je bent stressbestendig, flexibel en bezit een grondige dosis doorzettingsvermogen.
 • Als echte entrepreneur ga je geen enkele opportuniteit uit de weg. Je bent een initiatiefnemer.
 • Je bent vlot communicatief en hebt een goede talenkennis (Nederlands en Engels). Frans is een pluspunt.

We offer

UNILIN is een bijzonder sterk groeibedrijf, internationaal actief, financieel gezond en gedreven door innovatie. UNILIN wordt gedragen door een team van collega’s die professionaliteit en entrepreneurship hoog in het vaandel dragen. UNILIN biedt in ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Apply for this job

Articles you may want to read