Back to all First jobs

Thumb 1e019249b70d3d18a06f31c00b6b777f3d234b49

First Job

Wielsbeke

UNILIN

Young Graduate with passion for Technics

Company description

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft 4900 medewerkers en realiseert een omzet van 1,5 miljard euro. De 20 productie-eenheden liggen internationaal verspreid.

UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren we sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Elk jaar hebben we mogelijkheden voor starters in verschillende afdelingen: van sales en marketing over R&D en productie tot finance en supply chain. Als Young Graduate start je binnen één van deze afdelingen waar je onze organisatie, onze producten en onze unieke bedrijfscultuur leert kennen. Via uitdagende projecten ontdekken we samen welke rol binnen dit domein jou het meest ligt. We coachen en ondersteunen je zodat je je talent optimaal kan ontwikkelen.

Job description

We zijn op zoek naar smart talent (Bachelors of Masters die net starten of met een eerste werkervaring) om de basis van de toekomst te creëren. Elk jaar rekruteren we jong talent en voorzien we hen met de mogelijkheid om verder te ontwikkelen samen met onze organisatie. We zijn op zoek naar teamplayers die verder willen bouwen aan ons succesverhaal.

Als Young Graduate with passion for Technics zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Production Engineer: als Production Engineer zal je people management combineren met technische skills. Je lost enerzijds acute problemen binnen productie op, anderzijds wordt er van jou verwacht dat je lange termijn oplossingen aanbrengt die een structurele verbetering in de productieprocessen met zich meebrengen. Je initieert en implementeert dan ook fundamentele voorstellen om structurele bottlenecks aan te pakken. Je werkt projecten uit van zowel technische als organisatorische aard en staat in voor de implementatie ervan binnen de productieafdeling, om zo onder andere rendementsverhogingen, optimalisaties in logistiek en productieplanning te bewerkstelligen. Daarnaast sta je in om samen met je team de vooropgestelde KPI’s te realiseren op vlak van rendement, volumes en kwaliteit. Je zorgt ten allen tijde voor een effectieve communicatie en optimale samenwerking. In deze job kom je in contact met verschillende departementen zoals verkoop, aankoop, technische dienst, … Je communiceert dan ook frequent met de betrokken partijen over de voortgang van jouw projecten.

 

 • Process Engineer: als Process Engineer ben je verantwoordelijk voor de opvolging, het onderhoud en de optimalisatie van productieprocessen en installaties en formuleer je binnen jouw project procesverbeteringen die je volledig uitwerkt. Daarvoor zal je dus analyses op de processen moeten uitvoeren en installaties gaan testen om na te gaan of het aan de vooraf bepaalde eisen voldoet. Je stelt van daaruit bepaalde verbetervoorstellen voor en je werkt implementatieplannen uit. Jouw projecten volg je steeds op van A-Z.

 

 • Project Engineer: als Project Engineer ben je betrokken bij alle technische projecten (kan gaan om  vernieuwing van machines, installaties, utilities & facilities, ...) en neemt de lead vanaf de analyse/business case t.e.m. de oplevering/ingebruikname. Je geeft input omtrent de technische specificaties en stelt noodzakelijke documenten (zoals plannen en werkinstructies) ter beschikking van de projectmedewerkers, projectleiders en de opdrachtgever. Je bewaakt jouw project en identificeert pijnpunten om de projectuitvoering goed te laten verlopen. Je gaat ook installaties en procesverbeteringen gaan testen om na te gaan of het aan de vooraf bepaalde eisen voldoet waarbij je verantwoordelijk bent voor de opvolging, het onderhoud en de optimalisatie van productieprocessen, installaties, gebouwen, ... Je bent de expert wat betreft verschillende specifieke technologieën en processen voor de toegewezen productiesystemen.

 

 • Utilities & Facilities Engineer: als Utilities & Facilities Engineer zal je voornamelijk projectmatig aan de slag gaan waarbij je een adviserende en procesbewakende rol hebt. Je gebruikt je organisatorische vaardigheden en betrekt de juiste mensen waar nodig om je projecten tot een goed einde te brengen. Je zal meewerken aan de optimalisatie van energieverbruik (bv. persluchtcompressoren), uitwerking van een fleet concept, kostenopvolging, preventieve onderhoudsplannen, optimalisatie van de magazijnen, ... Je wordt volop mee betrokken in investeringsprojecten en hebt hiertoe veelvuldig interne en externe contacten. Jouw passie voor techniek en hands-on ingesteldheid zullen je helpen om technische projecten tot een goed einde te brengen.

 

 • Technical Engineer: als Technical Engineer ben je de bewegende kracht achter de analyse van technische bottlenecks en issues. Je zal de lead nemen in de implementatie van optimalisaties van onderhoudstechnieken op verschillende machines. Je bent de expert wat betreft verschillende specifieke technologieën en processen voor de toegewezen productiesystemen.

Searched Profile

 • Je behaalt dit academiejaar je Master Ingenieurswetenschappen (Industrieel, Burgerlijk, Handels-, Bio-, … Ingenieur; optie Elektromechanica, Mechanisch, Automatisatie, Productietechnologie, …).
 • Je bent een gemotiveerd en dynamisch ingenieur die op zoek is naar een hoogtechnologische werkomgeving.
 • Je hebt een ondernemende persoonlijkheid, een can-do mentaliteit en bezit een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent innovatief, creatief, analytisch en hebt een flinke portie doorzettingsvermogen.
 • Je bent in staat om een productieomgeving met het nodige helikopterzicht te evalueren.
 • Jouw hands-on mentaliteit is een pluspunt.£
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Frans is een nice to have.

Ben je ambitieus, resultaatgericht en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Solliciteer dan nu voor onze Young Graduate vacatures!

We offer

UNILIN is een bijzonder sterk groeibedrijf, internationaal actief, financieel gezond en gedreven door innovatie. UNILIN wordt gedragen door een team van collega’s die professionaliteit en entrepreneurship hoog in het vaandel dragen. UNILIN biedt in ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Articles you may want to read

Similar starterjobs