Back to all First jobs

Thumb

First Job

Brussels

Belfius

Young Professional – Innovation & Technology Traineeship

Company description

Starters op weg zetten naar hun eerste succes, particulieren hun woondroom helpen realiseren, ondernemers ondersteunen bij de groei van hun onderneming… Wie bij Belfius werkt, speelt elke dag een rol van betekenis in onze samenleving. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk experten die elk op hun manier bijdragen aan de projecten en de tevredenheid van onze klanten.

Werken bij Belfius, dat is meer dan voldoening vinden in uw job. Dat is ook uw rol opnemen in de toekomst van onze samenleving.

Job description

Je hebt een diploma STEM (Sciences, Technology, Engineering, Mathematics) en je bent klaar om de uitdagingen van de nieuwe technologie in het bankwezen te exploreren?

Welkom bij de Innovatie & Technology Traineeship van Belfius!

Dit traineeship bied je een unieke kans om mee te bouwen aan de bank-verzekering van morgen en samen met ons de strijd aan te gaan van de digitale transformatie in een omgeving die inzet op de ontwikkeling van haar talenten. Concreet: we begeleiden je in je persoonlijke en professionele ontwikkeling doorheen een compleet programma van in totaal 24 maanden rond 4 projecten van 6 maanden.

De voordelen voor jou?

 • je vervult verschillende rollen in projecten met een grote toegevoegde waarde voor de bank en de verzekeringspoot, in sleuteldomeinen die aansluiten op je specialisatie: Digital & Data, ICT, Modelling, Actuariaat, …;
 • je ontwikkelt een brede kennis in business, technologie en producten dankzij het parcours "Taste & Try out" en de unieke kans om op termijn een functie uit te oefenen in het domein dat het best past bij je ambities;
 • je breidt de kennis die je op je academisch parcours hebt verworven uit door ze kennis in praktijk te brengen en er een financiële bagage  aan toe te voegen;
 • je verrijkt je met de expertise van ervaren collega's die bereid zijn je door de verschillende stappen van je ontwikkeling te loodsen;
 • je komt terecht in een dynamische werkomgeving waar authenticiteit en transparantie centraal staan;
 • je wordt gecoacht on the job en volgt een opleidingsprogramma op maat;
 • je wordt aangeworven met een contract van onbepaalde duur en je krijgt een aantrekkelijk marktconform loon met de mogelijkheid om zelf je loonpakket samen te stellen.

Klaar voor de uitdaging?

Dit is een voorbeeld van een mogelijk traject:

Project 1 : Automated &Intelligent Selfcare & Messaging – Creatie en ontwikkeling van een chatbotoplossing voor de "frequently asked questions" over kredietkaarten

Project 2 : Robotics Business Analyst – Analyse van business requirements en identificatie van opportuniteiten om roboticaoplossingen te ontwikkelen in de bank

Project 3 : Smart Mobility – haalbaarheidsstudie naar de invoering van geïntegreerde-mobiliteitsdiensten

Project 4 : Transaction Banking as a Service – Beschrijving van de requirements en screening van de markt

Mogelijke functies na de stage:

 • Data Scientist;
 • IT Big Data Analyst;
 • Data Engineer;
 • Inforce Management Analyst;
 • Actuary.

Searched Profile

 • je hebt een Master wiskunde, wetenschappen, IT, ingenieur, actuariaat, statistiek, ...;
 • je bent pas afgestudeerd of je hebt een eerste beroepservaring (hoogstens 2 jaar);
 • je bent gefascineerd door nieuwe technologie en door de digitale omgeving;
 • je beheerst beide landstalen of je hebt op z’n minst een goede passieve kennis van de tweede taal;
 • je bent nieuwsgierig en wilskrachtig en je hebt een kritische en analytische geest;
 • je bent "hands-on" en ziet snel verbeteropportuniteiten en oplossingen;
 • werkplek: Brussel.

We offer

Bij Belfius willen we Meaningfull & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving. Jij kan samen met ons mee het verschil maken.

We hechten belang aan een gezond evenwicht tussen werk en privé en geven je dan ook de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te vullen en regelmatig van thuis uit te werken. De andere dagen werk je in een satellietkantoor of in onze hoofdzetel in het centrum van Brussel, gemakkelijk bereikbaar met de trein en elke andere vorm van openbaar vervoer.

Begin in onze hoofdzetel de dag met een trainingssessie in de fitnessruimte van de Belfius Workout, gebruik 's middags een gezonde lunch in ons bedrijfsrestaurant of in The Village, waar je - bij een koffie of een kleine snack - contacten met collega’s kan leggen in open ontmoetingsruimten.
Neem je loopbaan in eigen handen en krijg zo de kans jezelf te ontwikkelen met behulp van onze Belfius Academy. Als werkgever investeren we in leiderschapsontwikkeling en dragen we diversiteit en gelijke kansen hoog in het vaandel.

We bieden jou bovendien een aantrekkelijk salarispakket aan dat je deels naar eigen behoeften kan samenstellen, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement voor het openbaar vervoer, korting op bank- en verzekeringsproducten, enz.

Apply for this job

Articles you may want to read

Similar starterjobs