Back to all Internships

Thumb

Internship

Leuven

CONGODORPEN VZW

Communicatie

Company description

CONGODORPEN ondersteunt projecten die tot transities leiden met een sterke lokale participatie en een multisectoriële benadering. Het gaat daarbij uit van gemeenschapsontwikkeling. In de DRC werkt CONGODORPEN samen met 4 lokale partners (Congolese non-profitorganisaties) die elk in 1 provincie actief zijn: Kwango,Equateur, Zuid- en Noord-Ubangi. Samen mobiliseren de teams bijna 850 Congolese middenveldorganisaties.

 GEZONDHEID: De gezondheidscomités houden toezicht op de kwaliteit van het beheer van gezondheidscentra en zorgen voor de bouw en/of herstel van gezondheidscentra (en de uitrusting), huizen voor verpleegkundigen, drinkwaterbronnen, boorwerken. De mutualiteitsafdelingen sensibiliseren de lokale bevolking om zich aan te sluiten bij ziekenfondsen (ongeveer 78.600 leden). 

ONDERWIJS: Oudercomités zorgen voor sociale controle van het schoolbestuur en helpen om klaslokalen te herstellen. Comités voor alfabetiseringscentra helpen de alfabetisering van volwassenen te bevorderen. 

ONDERNEMERSCHAP: Boerenorganisaties en kleine individuele of gegroepeerde lokale ondernemers realiseren jaarlijks bijna 1000 agrarische en ondernemende microprojecten. 

LANDBOUW: Ondersteuning van de federatie van boeren en technische versterking in de agro-ecologie. 

 Door de lokale ontwikkelingscomités (overkoepelende organisatie binnen de gemeenschappen) te steunen, wil CONGODORPEN bijdragen tot blijvende en duurzame veranderingen die door de betrokken bevolking worden geïnitieerd en gedragen.

Job description

-Ontwerp en uitvoering van een multimediacommunicatieplan
-Verantwoordelijk zijn voor de sociale media van CONGODORPEN
-Schrijf en verstuur de driemaandelijkse nieuwsbrief (papier + e-mailing)
-Stuur mailings zoals uitnodigingen, persberichten, ...
-Opstellen van dossiers en subsidierapporten
-Ontwerp en opmaak van advertenties
-Update van de website (inhoud, beelden, kalender, ...)
-Beheer de bestaande database en projectmanagementplatforms en actualiseer de database met perscontacten.
-Assisteren van kantoormedewerkers tijdens evenementen en bij hun evaluatie achteraf
-Het personeel bijstaan met administratieve en andere taken waar nodig

Searched Profile

-Academische kwalificatie: Universitaire graad bij voorkeur op masterniveau of gelijkwaardig in Communicatiemanagement, Public Relations, (Digitale) Marketing, Ontwikkelingssamenwerking of op enig ander aanverwant gebied dat relevant is voor de thema's die in het aanbod aan bod komen.
-Taalvaardigheid: Uitstekend in het geschreven en gesproken Nederlands en Frans. Een moedertaalspreker Nederlands is een belangrijke troef.
-Computervaardigheden: Kennis in IT en databasebeheer, websitebeheer (Wordpress), grafische ontwerpprogramma's (InDesign, Adobe Illustrator), MS Office (Word, Outlook, Excel) en sociale media (Instagram, LinkedIn, Facebook).
-Werkervaring (niet verplicht, maar wel een pluspunt): Communicatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en/of bedrijfsethiek en/of duurzaamheidslabelsystemen en/of stakeholder management en/of bedrijfsstichtingen; Ervaring met het organiseren van grote evenementen is een pluspunt, evenals ervaring op internationaal niveau.
-Aanvullende vaardigheden/vereisten: Uitstekende analytische en organisatorische vaardigheden, aantoonbaar vermogen om in een multiculturele omgeving te werken, goede teamoriëntatie, vermogen om te multitasken.

We offer

-Hele gezellige collega's;
-Veel vrijheid en zelfstandigheid in je functie;
-kans op een contract op het einde van het stage.

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read