Back to all Internships

Thumb

Internship

Mortsel

Books in Belgium

Copywriter - Books in Belgium zoekt boekenwurm met vlotte pen

Company description

Books in Belgium is dé locale, sociale, ecologische marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands en antieke boeken.

Job description

We hebben een stageplaats ter beschikking voor de job als copywriter, voor blogartikels en webteksten.

Je wil je helemaal uitleven in het produceren van kwalitatieve blogartikels, die je gedeeltelijk onder eigen naam mag publiceren. Dit doe je in de eerste plaats aan de hand van een lijst van onderwerpen die wij aanbrengen. Voor elk artikel doe je ook aan keyword research, om te gebruiken in de titel. Je tekst is verzorgd, je voegt interessante afbeeldingen toe en zorgt voor een kwalitatieve en sappige inhoud die mensen graag willen lezen.

Hierop aanvullend schrijf je voor het platform korte content over de verschillende boekcategorieën, en maak je korte biografietjes op van auteurs.

In samenspraak kan dit verder aangevuld worden, op basis van de noden en van jouw eigen interesses. Zo zijn er bv. ook aanvullende mogelijkheden via onze social media kanalen, het produceren van video's, brainstormen over het boekenplatform, etc.

Een sterk profiel kan deze stage in grote mate naar haar/zijn hand zetten. Pak de koe bij de horens & have an impact!

Searched Profile

Iemand met een enthousiaste pen en een sterke interesse in boeken.

Je hebt plezier in het schrijven en hebt oog voor wat een sappig artikel oplevert, Om een kwalitatief blogartikel te bekomen ga je de nodige research niet uit de weg. Je bouwt en herschrijft tot je artikel op punt staat, en neemt geen genoegen met halfslachtig werk.

Pluspunten: design skills voor social media, videoskills voor korte video's.

Gezien deze stage quasi volledig van thuis plaatsvindt, is het nodig dat je iemand bent die zeer duidelijk communiceert en zich aan de afspraken houdt.

We offer

Een opportuniteit om veel tijd te besteden aan kwalitatieve artikels die je deels onder eigen naam mag publiceren.

Grote vrijheid! DIt is geen 9 to 5 job. Je doet wat er moet gebeuren, en bent klaar wanneer het klaar is.

Thuiswerk. Gezien de tijden en de aard van het werk, kan je dit zo goed als volledig van thuis uitwerken. Wij staan steeds ter beschikking via video calls, en verwachten prima communciatie en opvolg van de verbintenissen.

Bij ons leer je het belang van blogartikels voor een zaak, hoe je content bij elkaar zoekt en uitwerkt, de impact van keyword research, en alles over content writing voor websites. De ins en outs van het boekenvak, hoe een platform als Books in Belgium werkt, etc.

In een verkennend gesprek pols ik graag naar jouw eigen stoutste dromen voor deze stage, en wat we daarvan kunnen waarmaken.

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Journalistiek Medewerker

  SCEPTR Internship
  2018 Antwerpen
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Part Time