Back to all Internships

Thumb

Internship

Gent

Bureau/Cuisine

Event marketeer/project manager in food & hospitality sector

Company description

Bureau/Cuisine is een culinair werkhuis: een inspirerende plek voor iedereen die professioneel of privé met voeding bezig is of aan de slag wil. Bureau/Cuisine beschikt over alle faciliteiten die hiervoor nodig zijn: een professioneel uitgeruste keuken, creatieve vergaderruimtes, een inspirerende gedeelde kantoorruimte en gezellige eventruimtes. Anderzijds ondersteunen we creatieve foodconcepten door food entrepreneurs te informeren, adviseren en verbinden.

Job description


Een stage bij Bureau/Cuisine brengt je in contact met alle aspecten van project en event management. Tijdens je stage hou je het nieuws en de trends in het domein van de (gezonde) voeding, duurzaamheid, hospitality, ... in de gaten. Op basis daarvan bedenk je creatieve events en/of workshops die food entrepreneurs, adviseurs en professionals uit de voedingssector verenigt maar tevens aansluiting vinden bij organisaties en consumenten met een passie voor food. Het doel van deze events is om kennisuitwisseling, kruisbestuiving en co-creatie te stimuleren en net daarom staat community building centraal.

Je draait gedurende een 3 tot 6-tal maanden mee in ons culinair werkhuis. Je leert alles over community building, event management en het reilen en zeilen van (startende en gevestigde) food ondernemers. Bovendien sta je mee aan het stuur van de verdere ontwikkeling van Bureau/Cuisine en ondersteun je de day-to-day business van Bureau/Cuisine.

Searched Profile

Wie ben jij?

De stage vind plaats in het kader van je opleiding, dus bij voorkeur volg je een richting in marketing-, communicatie- of eventmanagement. Studeer je toch iets ander? Geen probleem, overtuig ons waarom jij toch bij ons deze stage wil lopen.
Je bent gebeten door lekker eten en roert graag in de potten.
Je gaat op een kritische manier om met de overload aan informatie over (gezonde) voeding en de foodsector.

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt een gezonde dosis lef, een hands-on mentaliteit en je kan je flexibel opstellen tijdens evenementen.
Onder druk werken schrikt jou niet af en zie je eerder als een uitdaging. Het drijft je om het nog beter te doen.

We offer

Je werkt in een klein, maar gedreven team van food experts. Wij zijn dromers, maar ook durvers en doeners en we verwachten van jou hetzelfde!
Je krijgt verantwoordelijkheid en de kans om mee te groeien met een jong bedrijf!
Je input wordt ontzettend hard op prijs gesteld. Binnen Bureau/Cuisine heb je faciliteiten om allerhande evenementen & workshops in de food & hospitality sector te organiseren en te testen: een professioneel uitgeruste kookstudio voor workshops of demonstraties, een 3D voedingsprinter, een inpirerende coworking community bestaande uit food start-ups and food professionals, een gezellige pop-up ruimte, een seminarieruimte voor lezingen en praatcafés, ...

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Marketing & Communicatie

  Flam3D Internship
  9052 Gent
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Part Time
 • =job.status_text

  Stage Marketing & Sales

  RewardU Internship
  9051 Gent
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time