Back to all Internships

Thumb

Internship

Brussels

FoodWIN

FoodWIN zoekt Gemotiveerde intern Communicatie en Project Management

Company description

FoodWIN is op zoek naar een enthousiaste en toegewijde intern ter ondersteuning van de communicatie en project management in hun kantoren in GreenBIZZ, Brussel, start ASAP.

FoodWIN is het Europese Food Waste Innovation Netwerk die Europese steden ondersteunt in hun strategie om voedselverspilling binnen hun stad te reduceren. Onze doelstelling is een Zero Food Waste Europa. We versterken stedelijke voedselsystemen om voedselverspilling te verminderen door middel van het nemen van concrete acties.

 

Job description

De intern wil verantwoordelijk zijn voor dagelijkse online communicatie en wil het team ondersteunen in het implementere van de communicatie strategie. Daarnaast zal de intern de project manager van het project Zero Food Waste Flanders ondersteunen, een meerjarig project met als doelstelling voedselverlies in Vlaanderen te verminderen. Binnen dit project worden verschillende innovatietrajecten georganiseerd waar de relevante stakeholders en innovatoren uit ons netwerk samengebracht worden om bestaande projecten te versterken of nieuwe oplossingen uit te werken. In het eerste traject wordt het wederkerend overaanbod van appels en peren in Vlaanderen aangepakt.

De intern zal helpen in het verspreiden van de uitnodigingen van de Food Waste Challenges naar relevante deelnemers,  net zoals de resultaten te communiceren naar het breder publiek. Daarnaast zal hij/zij de kans krijgen de voorbereidende Learning Journey te organiseren en communiceren.

Als intern krijg je de kans een jong en dynamisch team te vervoegen die allen gemotiveerd zijn voedselverspilling te bestrijden. Deze positie vraagt verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, maar geeft de mogelijkheid vanaf de voorlinie kennis te maken met een sociale onderneming, en om aan de hand van concrete taken relevante competenties te verwerven.

Taken:

Beheer Social Media
Voorbereiden van externe communicatie
Assisteren bij communicatie strategie
Assisteren bij het plannen van evenementen
Assisteren project management binnen Zero Food Waste Flanders

Indien u gemotiveerd bent FoodWIN te vervoegen, zend ons uw CV en een korte introductie over uwzelf met de motivatie waarom u ons team wilt vervoegen en hoe u een bijdrage kan verlenen.

 

Searched Profile

Profiel

Student of pas afgestudeerd in communicatie of relevante studie
Ervaring met Social Media
Vlot in Engels en Nederlands, zowel schrijven als spreken
Project Management competenties
Geïnteresseerd in de onderwerpen voedselverspilling, duurzame voeding en/of sociaal ondernemen
Gemotiveerd en doe-er

We offer

Stage op vrijwillige basisch, mogelijks enkel compensatie woon-werkverkeer mogelijk
Minimum 2 maanden, minimum 50% VTE
Als beloning gratis cursus dumpster diving
FoodWIN is een team geëngageerde en ervaren mensen. Een team van vrienden

Deze stage kan de kans geven om professionele ervaring op te doen in een snel groeiende start-up die betrokken is in de ontwikkeling van het Europese voedselsysteem en die met concrete tools steden helpt in het verminderen van voedselverspilling.

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Communication et graphisme

  Groupe One Internship
  1050 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time
 • 2017-05-31
  =job.status_text

  Stagiaire dans Vet Emergency

  Vet Emergency Internship
  1180 Uccle
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Part Time