Back to all Internships

Thumb

Internship

Mechelen

YuCopia

Intern sales

Company description

Dag studenten

-Mijn stresslevel piekt. Ik zal er de gortdroge info maar eerst doorjagen al zullen ze daar niet echt warm van worden- Yucopia, gelanceerd in 2019, is een snel groeiend softwarebedrijf dat kmo’s, freelancers en vrije beroepen een software aanbiedt om aankopen en bijhorende administratie te centraliseren.

“mmm... ow boy... hier word ik nog niet echt warm van...”

-ik had 't nog gezegd. Rustig blijven, verder doen, we zijn een prachtig bedrijf en we hebben een fantastische toekomst voor ons liggen- We bieden onze klanten eigenlijk dezelfde software aan als multinationals, dezelfde leverage (goedkoper aankopen) en hetzelfde personeel via een virtuele artificieel intelligente aankoop assistent.

“Ohooo... A.I. en al ofwa,  flap er wat buzzwords bij in de hoop dat de millenials hun saus pakt?”

-ik doe onverstoorbaar verder- Eind 2019 zijn we in alle stilte gestart met een bèta versie die we in November 2020 hebben omgezet in de eerste echte versie (Yucopia III). Op dit moment zijn al meer dan 3.000 bedrijven geregistreerd met minstens 1 gebruiker. We liggen op koers om eind dit jaar 20.000 KMO’s te servicen. Allen hens aan dek dus...

“Aha, nu komt de aap uit de mouw, ze hebben teveel werk en zoeken goedkope werkkrachten...”

-en nu serieus- Yucopia is ook met een aantal zeer gerenommeerde onderzoekers, professoren en partners bezig om de allereerste virtuele munt voor bedrijven te ontwikkelen. Met deze Yucopian wordt Yucopia op die manier de Europese wechat voor bedrijven: bestellen, beheren, factureren en betalen met programmeerbare munten. Zowel Vlaio als PMV ondersteunen Yucopia in dit zeer disruptieve project.

“Ambitieus, vernieuwend, steun van partners en overheden, 100% Belgisch, pionieren en op zoek naar knappe koppen om nog meer te kunnen anticiperen op de toekomst die ze voor een groot stuk zelf aan het creëren zijn? Ok, waar teken ik voor die stage?”  

Wel, nu je er toch over begint: via mijn linkedinpagina of het onderstaande stagedocument (meer info op Yucopia.com)

bedankt voor het luisteren en de constructieve feedback!

Olivier Glorieux

co-founder Yucopia

Job description

Hi,

Ik heb al redelijk wat vacatures geschreven voor de verschillende mooie bedrijven waar ik in het verleden heb mogen voor werken. Vacatures voor witte adelaars en Julio Iglesiassen, voor jonge wolven, stagaires en potentiele CEO’s, telkens met één rode draad: de vacatures zélf waren stuk voor stuk lyrisch en vooral ellenlang waardoor het eerder ging over de vorm en dan over de inhoud (maar waarmee we wél altijd de juiste mensen hebben kunnen aanwerven).

En dus nèt nu het ècht over de inhoud moet gaan, nu we stagair(e)s zoeken voor Yucopia en het me zo na aan het hart ligt, kom ik niet uit mijn woorden...

De mensen waar ik al mee heb samengewerkt, weten dat er dan iets serieus mis is.

Er is dus iets mis.

Enfin, er is iemand mis.

Wat ik eigenlijk bedoel, er mist íemand.

 

Zie je, ik geraak er niet uit.

Bottomline: We missen íemand (stagaire M/V)!

We missen een teamleider, een sous-chef, een client service manager, een straffe en spannende persoonlijkheid met een commerciëel ingestelde mindset, een account manager, een strijdmakker een ploegspeler en een trouwe bondgenoot.

Nu we toch bezig zijn, we missen ook nog enkele ledematen:

een (troostende) schouder, een (sterke) rug, een (groot) hart, een (rechter)hand (doe er maar twee), een (briljante) geest, een (online) vinger (aan de pols), een neus (voor kansen en werk), een (kamerbrede) glimlach, een (luisterend) oor en vooral...

... ballen (M/V).

Een (zittend) gat is, hoewel dit technisch gezien ook als dusdanig kan gecatalogeerd worden, in deze context niet echt een ledemaat, laat staan een pluspunt.

 

En we missen ook een hoek, maar dat is niet zo erg, want die mag er af zijn...

 

Kan je jezelf vinden in bovenstaande omschrijving ook al heb je geen fucking idee wat de job inhoudt, don’t worry. We don’t have a clou either. Wat we wèl hebben, is zó extreem veel werk en (spoiler alert, buzzword popping) uitdagingen in het vooruitzicht dat het alles hens aan dek is bij Yucopia. Het dek hebben we, de hens zoeken we dus hier.

 

Searched Profile

We missen íemand (Stagair M/V)!

We missen een teamleider, een sous-chef, een client service minded iemand, een straffe en spannende persoonlijkheid met een commercieel ingestelde mindset, een account manager, een strijdmakker een ploegspeler en een trouwe bondgenoot...

En nu we toch bezig zijn, we missen ook nog enkele ledematen:
een (troostende) schouder, een (sterke) rug, een (groot) hart, een (rechter)hand (doe er maar twee), een (briljante) geest, een (online) vinger (-aan-de-pols), een neus (voor kansen en werk), een (kamerbrede) glimlach, een (luisterend) oor en vooral...

... ballen (M/V).

Een (zittend) gat is, hoewel dit technisch gezien ook als dusdanig kan gecatalogeerd worden, in deze context niet echt een ledemaat, laat staan een pluspunt.

Oh ja, we missen ook een hoek, maar dat is niet zo erg, want die màg er af zijn...

Nieuwsgierig? 
tot snel
Olivier

We offer

Een zeer boeiende, leerrijke stage ervaring waarin je zal worden ondergedompeld in alle echelons van ons bedrijf. een 9 to 5 stage kunnen we niet garanderen, maar qua punten moet een 9+5 er dan wel dik inzitten.

Oei, ik krijg een "error code 0046-x"

Ah, bribary is not allowed. :-)

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read