Back to all Internships

Thumb b767c03f0c9f111665ce9296038d0092d6f07cf0

Internship

Antwerpen

Xylos

IoT meets blockchain

Company description


Xylos levert ICT-oplossingen die bijdragen tot het succes van een organisatie. Gaande van strategisch advies rond digitale transformatie tot het persoonlijk begeleiden van gebruikers in deze verandering. 

Wij inspireren mensen met nieuwe technologieën rond Big Data & Analytics, Internet of Things, Mixed Reality en Infrastructure as Code om zo bij te dragen tot het realiseren van hun zakelijke objectieven. In dit licht lanceerden we enkele digitale brands: IntoAppsNeo en Bagaar.

Onze teams bestaan uit getalenteerde en geëngageerde mensen die een echte toegevoegde waarde creëren in dit tijdperk van digitale transformatie. Onze echte ambitie - om een geweldig bedrijf te zijn om voor (en met) te werken - wordt versterkt door onze 3 bedrijfswaarden: ‘Take Care’, ‘Grow’ and ‘Do It With Passion’.

Job description

Xylos heeft een Internet of Things Jumpstart ontwikkeld die klanten toelaat om snel waarde te genereren met een IoT proof-of-concept en project. De oplossing is modulair en werkt met Azure PaaS bouwblokken. De oplossing dient uitgebreid te worden met een “telemetry compliance” audit module gebaseerd op blockchain technologie.

Je start met het bepalen van de architectuur van de oplossing en het modelleren van een supply chain proces waaraan meerdere partijen deelnemen. Vervolgens ontwikkel je een Ethereum smart contract en schrijf je een front-end applicatie die door de verschillende partijen in het proces gebruikt wordt. Via een extra module in de IoT Jumpstart stuur je meetpunten naar het smart contract wanneer ze ingestelde grenswaarden overschrijden.

Samengevat kom je met de volgende technologieën in contact: Azure IoT Hub, Azure IoT Edge, IoT prototype devices (Arduino), Azure Functions, Azure Web Apps of Azure Container Instances voor de front-end toepassing, Ethereum (private network) en Solidity (Truffle, App Builder).

Wees gerust, je wordt zeker niet aan je lot over gelaten. Je vertrekt vanuit de bestaande IoT Jumpstart en je wordt bijgestaan door meerdere blockchain en full-stack ontwikkelaars. Een aantal leden van dit team hebben vroeger ook stage bij ons gelopen!

Searched Profile

 • Je kan een front-end ontwikkelen in een JavaScript framework (vb. Angular of React)
 • Ervaring met een blockchain platform als Ethereum en ontwikkeling van eenvoudige smart contracts in Solidity is een plus
 • Je kan in team werken
 • Je maakt gebruik van versiecontrole bij het ontwikkelen van applicaties
 • Je hebt vervoer naar de Noorderlaan te Antwerpen

We offer

 • Je belandt in een inspirerende omgeving die het beste in jou naar boven brengt.
 • Je surft mee op een golf van enthousiaste collega’s. Hard werken dus, maar minstens even hard plezier maken.
 • Verse soep, heerlijk fruit en een bedrijfsrestaurant vol lekkers houden je energie op peil.
 • Nood aan wat afleiding? Jij vraagt, wij draaien. Kijk maar eens naar onze kalender vol sportactiviteiten en leersessies.
Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Back-End Developer Intern

  Overture Internship
  2000 Antwerpen
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime:
 • =job.status_text

  Front-End Developer Intern

  Overture Internship
  2000 Antwerpen
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: