Back to all Internships

Job placeholder

Internship

Brussel

Sustainable Europe

Journalistiek & Fotografie (Sustainable Europe)

Company description

Sustainable Europe is een documentaire webreeks waar persoonlijke verhalen over oplossingsgerichte projecten in Europa met betrekking tot milieu en duurzaamheid worden verzameld en voorgesteld. Het project wordt gemaakt door DONGO, een in Brussel gevestigd collectief van documentairemakers die samenwerken met onderzoeksinstellingen, universiteiten en ngo's op zoek naar nieuwe manieren om hun onderzoek op een boeiende manier te presenteren, één die papier niet kan bieden. Werktaal is Engels en Nederlands.

Job description

Je werkt mee aan creatieve en vlot lezende artikels rondom milieu en duurzaamheid voor de online redactie van een documentaire webserie. De webserie kadert binnen een Europese campagne waar persoonlijke verhalen rondom duurzaamheid en milieu worden samengebracht en toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Onder begeleiding van de project manager en redactiehoofd ga je op zoek naar unieke onderwerpen en invalshoeken in de EU en vertaalt deze naar een creatieve en informatieve tekst. Je zoekt mee naar gepast beeldmateriaal of je gaat op stap met het team, neemt interviews af en komt met ideeën voor fotografie of video.

Searched Profile

Hou jij van verhalen vertellen? Zit je vol inspiratie en motivatie? Wij zoeken een creatief en journalistiek talent met grote interesse in duurzaamheid en milieu. Je weet wat er in de wereld speelt en vindt het leuk om op nieuws te jagen en mooie verhalen te maken. Je bent geïnteresseerd in persoonlijke verhalen en een interview afnemen schrikt je niet af. Brainstormen zit je in het bloed. Hoe creatiever, hoe beter. Je bent iemand die:

 • Nieuwsgierig is naar verhalen over klimaat, natuur, water, agricultuur, energie, transport,…
 • Enthousiast, vlot, assertief en proactief is.
 • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid niet afschrikken.
 • Onderwerpen graag tot op de bodem uitzoekt.
 • Kennis van fotografie & video heeft (mooi meegenomen, geen vereiste).
 • Vlot Nederlands en Engels of Frans en Engels beheerst.

We offer

Dit is een ideale stage voor een student die geïnteresseerd is in een carrière in internationale journalistiek of milieuorganisaties.We bieden aan:

 • Een enthousiaste en creatieve werkomgeving binnenin Europese context.
 • De mogelijkheid om je kennis bij te schaven op tal van domeinen rondom duurzaamheid.
 • Een leerrijke hands-on stage.
 • Interactie met verschillende nationale en internationale organisaties op het gebied van duurzaamheid en milieu.
 • Waardevolle ervaring voor toekomstige loopbaanontwikkeling bij NGO's of kleine tot middelgrote organisaties.
 • Mogelijkheid om workshops of evenementen bij te wonen met betrekking tot milieu en duurzaamheid.
 • Mogelijkheid tot bezoeken van unieke projecten rondom duurzaamheid binnenin de EU.

We bespreken graag het tijdsframe en werktijden van de stage tijdens het kennismakingsgesprek, dit wordt bepaald in onderling overleg met de stagiair, we stellen ons hierin flexibel op, het project loopt gedurende een periode van meerdere jaren, de stageperiode kan zich spreiden over weken of maanden afhankelijk van de wens van de stagiair. Op basis van prestaties kan de stagiair geleidelijk aan meer verantwoordelijkheden verwerven indien gewenst. Houd er rekening mee dat deze functie onbetaald is, maar dat alle kosten die verband houden met de functie (transport, telefoon, eten/drinken en sporadische site-visits in het buitenland) worden betaald door Dongo.

Solliciteer voor deze stage via student.be (CV + korte motivatie), u krijgt binnen de 7 werkdagen een ontvangstbevestiging van uw sollicitatie.

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Content Creator Internship

  Mind Collective Internship
  1000 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Part Time