Back to all Internships

Thumb

Internship

Berchem

Beeple

Marketing Trainee

Company description

Beeple is een tech scale-up die in 2015 opgericht werd door 2 enthousiaste persoonlijkheden. Het product dat zij op de markt brachten is een staff management tool waarmee, zowel bedrijven als organisaties, snel en gemakkelijk flexibel personeel kunnen inplannen. Beeple wordt in allerlei sectoren gebruikt: van catering, events en festivals tot gidsen, schoonmaak en luchtvaart. In 2016 kregen we een enorme groeispurt na de funding van een Fortune500 Company en in 2017 werden we bekroond met de titel “Starter van het Jaar”. Momenteel is Beeple al in 8 landen actief waaronder Frankrijk, Duitsland, GB en de VS. Het ultiem doel is de complete HR-markt te veroveren.

Job description

Om onze marktpositie te versterken zijn we op zoek naar een gedreven (m/v):

Marketing Trainee / jobstudent Marketing

Functieomschrijving

De belangrijkste rol van de Marketing Trainee is om mee te helpen om de zichtbaarheid van ons bedrijf te vergroten en mensen aan te zetten om zich te registreren voor een demoversie van onze Beeple-tool. Je ondersteunt het Sales & Marketing team tijdens het uitvoeren van de marketingstrategie die er vooral op gericht is om voor groei en zichtbaarheid te zorgen. Als Marketing Trainee werk je samen met ervaren collega’s en je krijgt een vaste en ervaren stagecoach toegewezen waar je terecht kan met al je vragen.

Jouw takenpakket

Je kan bij Beeple heel wat verwezenlijken. We houden ervan dat je initiatief en je verantwoordelijkheid neemt om je taken zo goed mogelijk uit te voeren. Je werkt in directe lijn mee aan targets van het bedrijf, dus je werk is zeker en vast belangrijk. Bij Beeple houden we ook van directe en open communicatie. Indien je zelf talent en interesse hebt in meer traditionele zaken zoals concurrentieanalyses, wedstrijden en beurzen, horen we dat graag en ben je vrij om je daarin verder te ontwikkelen. Je kan meehelpen in het salesteam als je graag zelf klanten wilt binnenhalen (via cold calling, klantenbezoeken, …). Alles is mogelijk! We kijken naar waar je talenten liggen en begeleiden je all the way. Het gaat er dus niet om of je iets wel of niet kan, maar of je het wil leren.

In eerste lijn ligt de focus op social media en content marketing. Je meehelpen aan:

 • de content marketing: je werkt mee een plan uit voor social media campagnes en blogposts op onze website.
 • de e-mail marketing: je denkt mee na over onze e-mailstrategie voor prospectiemailings. Je werkt in MailChimp en maakt daar templates aan om daarna in een campagne te versturen.
 • de videomarketing: je stelt een script op voor o.a. testimonials en employer branding video’s waarna je ook zelf in the field gaat om de beelden te filmen en daarna te monteren. De video’s worden gebruikt op onze website en in social media campagnes om onze employer branding te verhogen.
 • de social media: je beheert mee de verschillende kanalen zoals Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, YouTUbe, etc.
 • SEM: je optimaliseert de teksten op de website en je stelt campagnes op via Google Adwords.

Bovendien is het ook handig dat je afbeeldingen kan bewerken voor posts op social media en blogberichten. Hoe je ze maakt (Photoshop, Illustrator, Canva, etc) bepaal je zelf, zolang de kwaliteit en visuele aantrekkingskracht maar goed is.

Searched Profile

Jouw kwaliteiten

Je bent student in (Digital) Marketing, Communicatie of gelijkaardige opleiding.
Je hebt een goede kennis van het Nederlands en Engels, schrijft foutloos en je hebt een vlotte pen.
Je hebt affiniteit met IT en startups.
Je bent gedreven en hands-on.
Idealiter heb je ook:

een basiskennis SEO, SEA, Google Analytics en Google Adwords.
Ervaring met grafische software (InDesign, Photoshop) en video editing.

Opstart in juni of juli voor minstens 2 maanden. En het belangrijkste: je hebt vooral veel “goesting” om bij te leren en mee te werken aan het grotere plaatje.

We offer

Wat heeft Beeple jou te bieden?

Een uitdagende en inspirerende leeromgeving.
Veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng.
Persoonlijke begeleiding.

Afhankelijk of je als trainee of jobstudent bij ons aan de slag gaat, krijgt je een reiskostenvergoeding of studentenloon. Uiteraard heb je steeds de mogelijkheid om na een positieve evaluatie door te groeien bij Beeple.

De Beeple vibe

De sfeer in onze startup is heel los en informeel. We houden van enthousiaste mensen die geloven in digitalisering, automatisering, innovatie en Beeple. Zolang je alle deadlines haalt en geen meetings mist, mag je zelf kiezen waar en wanneer je werkt. Zowel ochtendmensen als nachtuilen zijn welkom bij ons. Bij ons is het nooit saai want je job past nooit binnen één profiel. Ons team is erg gedreven en ambitieus. Ben jij dat ook? Solliciteer dan en mogelijk verwelkomen we jou binnenkort in ons team.

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  digital content marketeer

  Invitedesk Internship
  2830 Willebroek
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time
 • =job.status_text

  Internship: iOS Developer

  BUFFL Internship
  2800 Mechelen
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time
 • =job.status_text

  Internship: Community Builder

  BUFFL Internship
  2800 Mechelen
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time
 • =job.status_text

  Cameraman / Video Producer

  Noah Internship
  2550 Kontich
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time