Back to all Internships

Thumb

Internship

Zaventem

Microsoft

Microsoft Belux zoekt SAM Engagement Manager Stagiair

Company description

Microsoft Belux

Job description

Functie

Stage SAM Engagement Manager

Taakomschrijving

Als stagiair Software Asset Management (SAM) Engagement Manager draai je een aantal maanden mee in Microsoft Belux, meer bepaald in het Hosting Team. Je hoofddoel is bijdragen aan de controle van correct licentiegebruik en -rapportering in het Hosting segment. Dit realiseer je door het uitvoeren van volgende vier hoofdtaken:

- Je begeleidt Microsoft BeLux Hosting Partners bij hun compliance. Dit doe je door deze partners te overtuigen van de meerwaarde van een Software Asset Management (SAM), d.w.z. het uitvoeren van een controle op het correct gebruik van de Microsoft licentiemodellen. Je ondersteunt hen doorheen dit proces en analyseert en controleert de resultaten op incorrect licentiegebruik;

- Je volgt maandelijks de rapportering op van alle Microsoft Hosting Partners in samenwerking met de Microsoft Distributeurs;

- Dankzij je opgedane kennis en ervaring van bovenstaande taken adviseer je de partners bij licentieproblemen waar mogelijk.

Searched Profile

Vereisten

 • Je volgt een commerciële en/of managementopleiding;
 • Je stage duurt 4 maanden of langer;
 • Je bent vlot drietalig (NL/FR/ENG);
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je bezit sterke analytische vaardigheden;
 • Je leert snel en kan vlot omgaan met complexiteit;
 • Je hebt interesse in IT.

We offer

Als stagiair in deze functie biedt Microsoft je de mogelijkheid om als student mee te werken aan een veelbetekenende realisatie van anti-piraterij in de Belux. Je krijgt een unieke kijk in de werking van een grote Multinational waar je als stagiair meteen ook heel wat verantwoordelijkheid krijgt. Daarnaast wordt je een mentor toegewezen, zodat je het maximale uit je stage kan halen.

De stageplaats gaat door in het hoofdkantoor van Microsoft BeLux: Corporate Village - Bayreuth Building, Leonardo da Vincilaan 3, 1930 Zaventem, België.

Interesse?

Stuur een email met motivatie en meer info over jezelf via student.be

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Digital Internships @Tricount

  Tricount Internship
  1050 Bruxelles
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: