Back to all Internships

Thumb

Internship

Brussel

Un Soir... Un Grain

Stage Brussels Short Film Festival & Brussels International Film Festival

Company description

Al meer dan 20 jaar staat de vzw Un Soir … Un Grain in voor de organisatie van filmfestivals. De vzw werkt al 22 jaar aan de promotie van kortfilm via het Brussels Short Film Festival, dat in 2018 door de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences werd erkend als Oscar Qualifying Festival. Daarnaast werkt de vzw al 12 jaar aan de promotie van langspeelfilms uit de Belgische cinema, via het Be Film Festival waarvan de laatste editie in december 2017 doorging. In juni 2018 werd het Be Film Festival samengevoegd met het Brussels International Film Festival, een nieuw internationaal filmfestival voor langspelers eveneens georganiseerd door de vzw. Un Soir … Un Grain heeft in de loop van de jaren bekendheid en internationale erkenning verworven dankzij een kwaliteitsvolle programmatie, de ontvangst van professionals uit de hele wereld, en een unieke feestelijke sfeer. Het Brussels Short Film Festival gaat door van 21 april tot 1 mei 2021 en het Brussels International Film Festival van 24 juni tot 4 juli 2021.
www.bsff.be/nl
www.briff.be/nl

Job description

Brussels Short Film Festival en Brussels International Film Festival zijn een gevestigde waarde binnen de Brusselse culturele sector. Als Brussels filmfestival zijn we zowel gericht op Nederlandstalige als Franstalige bezoekers en filmmakers en hiervoor bieden we diverse activiteiten aan, zowel voor jongeren als professionals. Als stagiair sta je mee in voor de uitwerking en de opvolging van de activiteiten. 

- Uitwerking van de educatieve activiteiten voor jongeren en het onthaal van het jong publiek op het festival, het organiseren van activiteiten voor studenten, verenigingen, jeugdhuizen, …

 • Opvolgen en verwerken van de binnenkomende aanvragen
 • Promotie binnen het Nederlandstalige jeugdnetwerk in Brussel

- Je doet kennis op over het lokale culturele veld en aanbod voor jongeren.
- Organisatie van activiteiten voor Belgische en buitenlandse professionals uit de filmwereld (masterclass, panelgesprekken, workshops, scenario
contest, internationaal co-productieforum)

Searched Profile

o Je wilt graag je filmkennis en organisatorisch talent in de praktijk brengen
o Je hebt een ondernemende geest en bent stressbestendig
o Je bent nieuwsgierig en weet van aanpakken
o Je hebt een goede kennis van het Nederlands en Engels. Een basiskennis Frans is een pluspunt.

We offer

Een boeiende en gevarieerde stage op een van de grootste kortfilmfestivals van Europa (BSFF) en het Brussels International Film Festival.

Je maakt kennis met een groot Brussels netwerk van filmliefhebbers en hebt de kans om af en toe een voorstelling mee te pikken. 

Start van de stage:

 • Brussels Short Film Festival (BSFF): januari 2021 - mei 2021
 • Brussels International Film Festival (BRIFF): april 2021 - juli 2021

Duur van de stage: minimaal 3 dagen per week (afhankelijk van het aantal stageuren)

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Animateur

  Streef Internship
  1020 Laeken
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: