Back to all Internships

Thumb

Internship

Antwerpen

Europa Direct Provincie Antwerpen

Stage Europa Direct provincie Antwerpen: communicatie, events en educatie

Company description

Het provinciebestuur van Antwerpen is als regionaal bestuur een belangrijke partner in de uitvoering van het Europese beleid. Dienst Europa helpt organisaties bij de aanvraag van Europese subsidies en communiceert over Europese projecten in de provincie Antwerpen.

Daarnaast is provincie Antwerpen gastorganisatie voor Europa Direct, het lokale informatiecontactpunt van de Europese Unie voor de burger. Bij Europa Direct kunnen burgers terecht met vragen over de Europese Unie. Tevens heeft Europa Direct een sterke educatieve werking met een aanbod lesmaterialen, rollenspelen (EU Xpert), vormingen en infosessies voor uiteenlopende onderwijsdoelgroepen.

Via Pop up Europa wil provincie Antwerpen de kloof tussen de EU en de burger verkleinen. Dit door een reizend activiteitenpakket aan te bieden aan gemeentebesturen. Hierin zit bijvoorbeeld een tentoonstelling, film- en debatavonden, wedstrijden en activiteiten voor scholen. Doel hiervan is het Europese draagvlak en het bewustzijn bij de burger te vergroten. Bekijk het fotoalbum: https://goo.gl/uVjnDQ.

Job description

Dienst Europa van provincie Antwerpen biedt een uitdagende en afwisselende stage in een internationale omgeving. Je combineert er inhoudelijk werk met de praktijk als volwaardig lid van het team. Na afloop van je stage heb je inzicht in politieke besluitvormingsprocessen op regionaal en Europees niveau. Overheidscommunicatie via persberichten en sociale media kent voor jou geen geheimen meer, net zoals de organisatie van evenementen.

Provincie Antwerpen staat open voor jouw ideeën en initiatief. Je krijgt de kans congressen of infosessies bij te wonen en te werken aan je professioneel netwerk. Er is ook mogelijkheid om interne opleidingen te volgen zoals bijvoorbeeld presentatietechnieken, … Na de stage is er een mogelijkheid tot sporadische freelance-opdrachten als lesgever voor EUropa Xpert.

Je werkt met uiteenlopende doelgroepen zoals: leerlingen van de basisschool, gemeentebesturen, ondernemers, burgers, studenten, leerkrachten, … Daarnaast werk je samen met verschillende partners zoals de Europese Commissie, overheidsorganisaties, provinciale diensten, EU-informatienetwerken, Europese subsidieprogramma`s, … De voertaal van onze acties en projecten is Nederlands, maar sporadisch kan het gebeuren dat je Engels of Frans nodig hebt.

Taken:

 • Communicatie: sociale mediaberichten opstellen (Facebook, Instagram, Pinterest), opstellen teksten drukwerk en website Pop up Europa.
 • Evenementen: ondersteunen bij voorbereiding (bv administratie, draaiboeken, sprekers contacteren, afspraken catering opvolgen, ...) en praktische ondersteuning (bv onthaal, klaarzetten zaal,…). 
 • EU-actualiteit: opvolgen nieuwsberichten voor praktisch gebruik zoals sociale media, lesmaterialen, …
 • Rollenspel EU: Lesgeven aan de 3e graad basisonderwijs tijdens EUropa Xpert (eventueel aangevuld met presentaties voor andere educatieve doelgroepen).

Searched Profile

Functievereisten:

We zoeken een stagiair(e) voor een periode van ongeveer 3 maanden in het eerste semester van schooljaar 2021-2022. Het startmoment van je stage is bespreekbaar.

Je studeert aan een hogeschool of universiteit en je zit in laatste jaar van je Bachelor of in je Master. Je volgt een studierichting zoals PR & Communicatie, eventmanagement, journalistiek, politieke en sociale wetenschappen, Europese studies, …

Je beschikt over het volgende profiel:

 • Je hebt interesse in de EU en actualiteit
 • Je bent betrokken, enthousiast en leergierig
 • Je neemt graag initiatief en bent flexibel ingesteld
 • Je houdt van afwisseling en je vindt deadlines uitdagend
 • Je spreekt gemakkelijk voor een groep
 • Je kan goed samenwerken, maar ook zelfstandig werken is voor jou geen probleem
 • Je hebt een rijbewijs B

We offer

Begeleiding

De eerste week ontvang je intensieve begeleiding van je stagebegeleider. Daarna heb je een wekelijks overleg waarin je voortgang en de planning wordt besproken.

Praktisch

 • Er is geen stagevergoeding.
 • Tijdens de stage ontvang je een Lijn-abonnement.
 • Je krijgt treintickets voor dienstreizen betaald.
 • Provincie Antwerpen werkt met flexibele werktijden tussen 6:00 en 22.00 uur. Een werkweek bestaat uit 38 uur. Af en toe is avond- en weekendwerk mogelijk.
 • Een 4-daagse stageweek is bespreekbaar.
 • Je volgt de stage bij dienst Europa binnen het departement Economie, Streekbeleid en Europa. Je werkt (hopelijk) in het nagelnieuwe provinciehuis: Koningin Elisabethlei 22 in Antwerpen

Meer informatie

Meer informatie over de activiteiten van dienst Europa vind je op de websites www.provincieantwerpen.be en  www.popupeuropa.be.

Wil je weten wat anderen van de stage vonden? Lees de verhalen van Aagje, Gert, Morgane, Claudia en Martijn op onze website.

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships