Back to all Internships

Thumb

Internship

Brussel

Un Soir... Un Grain

Stage Jongeren & Professionele activiteiten Brussels Short Film Festival / Brussels International Film Festiva

Company description

Al meer dan 20 jaar staat de vzw Un Soir … Un Grain in voor de organisatie van filmfestivals. De vzw werkt al 22 jaar aan de promotie van kortfilm via het Brussels Short Film Festival, dat in 2018 door de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences werd erkend als Oscar Qualifying Festival. Daarnaast werkt de vzw al 12 jaar aan de promotie van langspeelfilms uit de Belgische cinema, via het Be Film Festival waarvan de laatste editie in december 2017 doorging. In juni 2018 werd het Be Film Festival samengevoegd met het Brussels International Film Festival, een nieuw internationaal filmfestival voor langspelers eveneens georganiseerd door de vzw. Un Soir … Un Grain heeft in de loop van de jaren bekendheid en internationale erkenning verworven dankzij een kwaliteitsvolle programmatie, de ontvangst van professionals uit de hele wereld, en een unieke feestelijke sfeer. Het Brussels Short Film Festival gaat door van 2 tot 12 september 2020 en het Brussels International Film Festival van 3 tot 13 september 2020.
www.bsff.be/nl
www.briff.be/nl

Job description

Brussels Short Film Festival en Brussels International Film Festival zijn een gevestigde waarde binnen de Brusselse culturele sector en ontvangen elk jaar steeds meer Nederlandstalige bezoekers. Om deze gasten, professionals, bezoekers en jongeren zo goed mogelijk te ontvangen tijdens het festival, bereid de Nederlandstalige tak van het organisatie zich steeds meer uit. Dit biedt opportuniteiten voor een aantal Nederlandstalige stageplaatsen. In dit kader zijn we op zoek naar gemotiveerde stagiairs die de Nederlandstalige tak van de organisatie mee willen vormgeven en uitbreiden.

- Je staat mee in voor de opstart en de opvolging van de educatieve activiteiten voor jongeren en het onthaal van het jong publiek op het festival, het organiseren van activiteiten voor studenten, verenigingen, jeugdhuizen, …
- Je doet kennis op over het lokale culturele veld en aanbod voor jongeren. Opzoekingswerk verrichten rond mogelijke partnerorganisaties en hoe jongeren kunnen betrokken worden bij film en cultuur.
- Je staat in voor de organisatie van activiteiten voor Belgische en buitenlandse professionals uit de filmwereld (masterclass, panelgesprekken, workshops, scenario
contest,…) & het co-productieforum: contact met Belgische en buitenlandse producenten en het beheer van de planning.

Searched Profile

o Je bent een student(e) kunstwetenschappen, communicatie, cultuurmanagement, culturele studies, agogische wetenschappen etc of op zoek naar een interessante eerste werkervaring binnen de culturele sector.
o Een goede kennis van het Nederlands en Engels. Een goede basiskennis van Frans is vereist.
o Je kan zowel individueel je gang gaan als in teamverband werken
o Je hebt een ondernemende geest en bent stressbestendig
o Flexibel
o Affiniteit met Brussel

We offer

- Deze onbezoldigde stage van juli tot september 2020 die kan gevolgd worden in een kader van een opleiding of op vrijwillige basis. Een stagecontract is verplicht.
- Een flexibel uurrooster dat afhankelijk van de duur van de stage flexibel kan worden ingevuld
- Een leerrijke stage binnen een jonge en dynamische werkomgeving in Brussel
- Professionele ontmoetingen binnen de Belgische filmsector

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships