Back to all Internships

Thumb

Internship

Kontich

Exitas

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Company description

Grote technologiebedrijven zetten de dag van vandaag sterk in op channel sales met behulp van onafhankelijke partners. Deze partners zijn verantwoordelijk voor de sales en implementatie van een bepaald productassortiment. Ook Oracle, één van de “Top 10 Largest Tech Companies Worldwide”  vertrouwt op haar lokale partners. Exitas is platinum partner van Oracle en was 6 jaar Oracle Belgium “Partner of the Year” in verschillende categorieën. We bieden een volledige portefeuille aan database- en hardwareoplossingen van Oracle aan. Dankzij een team van 36 consultants kunnen we ons onderscheiden door het leveren van gespecialiseerde kennis en implementatiediensten.

Exitas maakt deel uit van het dynamische, groeiende technologiebedrijf Cronos Groep.

Job description

Wat doe jij?

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een marktonderzoek bij onze bestaande klanten. We willen graag weten hoe klaar onze klanten zijn voor de grote innovaties in de technologie van vandaag en morgen. Gaan onze klanten proberen om hun voordeel te halen uit cloud? Hoe loopt de “digital disruption” in hun sector en wat doen ze eraan om mee op de golf van nieuwe oplossingen te springen? Onze vaak jarenlange vertrouwensband met de verschillende klanten geeft je de kans om een open gesprek aan te gaan met IT managers van diverse sectoren. (biochemie, government, IT, manufacturing, banking,... ).

Op basis van jouw bevindingen en conclusies bepalen we samen de toekomststrategie van ons bedrijf. Samen met jou leggen we de basis voor morgen, vandaag al.

Searched Profile

Je volgt één van de volgende opleidingen:

- Bedrijfsmanagement (KMO, Marketing, Sales,...) 

- Marketing (Communicatie of Sales)

- Communicatiemanagement 

- Handelswetenschappen (specialisatie Marketing, IT Management, Commercieel beleid, ...)  

We verwachten van jou geen technische IT kennis, maar wel de nodige professionaliteit en drive om het marktonderzoek tot een goed einde te brengen. Je weet gebruik te maken van het vertrouwen dat de klant al in ons bedrijf heeft, om een boeiend gesprek te houden over de toekomst van technologie in verschillende sectoren. Een interesse in technologie, innovatie en “digital disruption” is mooi meegenomen maar je bent vooral iemand met wie het aangenaam praten is. Je bent nieuwsgierig naar hoe bedrijven in allerlei sectoren werken en wat hun doelstellingen zijn. Je neemt de verantwoordelijkheid voor het slagen van je onderzoek in eigen handen en trekt relevante conclusies.

Je kan rekenen op een uitgebreide kick-off workshop om gestart te raken met daarnaast een continue ondersteuning van het sales team en een legertje aan straffe consultants die eventuele vragen kunnen beantwoorden. Je rapporteert rechtstreeks aan het sales team en de managing partner van ons bedrijf.

Op basis van jouw bevindingen en conclusies bepalen we samen de toekomststrategie van ons bedrijf. Samen met jou leggen we de basis voor morgen, vandaag al.

 

We offer

Je krijgt de kans om zelfstandig een marktonderzoek tot een goed einde te brengen, wetende dat de resultaten bepalend zullen zijn voor de toekomstige sales- en marketingstrategie van Exitas.

Omdat je regelmatig contact zal hebben met hoger management van onze bestaande klanten krijg je een uniek inzicht in verschillende sectoren. Daarnaast kan je veel bijleren over het bedrijfsleven en tegelijk je soft skills verbeteren!

Je werkt zelfstanding maar wordt opgenomen in ons dynamische team. We hebben een leuk kantoor waar altijd koffie, koekjes en fruit is en we met z’n allen ’s middags samen lunchen.

Apply for this job
Only for undergraduate students

Articles you may want to read

Similar internships

 • =job.status_text

  Internship: Community Builder

  BUFFL Internship
  2800 Mechelen
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time
 • =job.status_text

  Internship - Digital Marketing

  SkyeBase Internship
  2000 Antwerp
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time
 • =job.status_text

  Internship: iOS Developer

  BUFFL Internship
  2800 Mechelen
  This job has multiple locations
  Study level: All study levels Regime: Full Time